Matprat

Dinner is served

God ettermiddag. 

Her er dagens varme måltid akkurat inntatt, og æ tenkte å dele oppskrifta med dåkker. Det er på tide med en blogpost som kan havne i kategorien "matprat" igjen, og da passe den her retten perfekt. Den finnes også på matprat (det faktiske nettstedet), men æ like å få litt cred for det vi har gjort på kjøkkenet likevel ;) Oppskrifta er ment for 4 persjoner. 

Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt:

Ingrediensene først . . 

Så en liten step by step-forklaring . . 


Hakk løk, hvitløk og chili i småbiter. Fres det i en kasserolle til løken er blank. Skyll deretter de røde linsene godt, i kaldt vann. Sett på 1 liter vann og putt terningene med hønsebuljong i vannet. 

Putt deretter linsen og boksen med hakkede tomater oppi kasserollen, og til slutt tilsett du den utblanda hønsebuljongen. La suppen koke i 10 minutter. Mens suppa koke, steike du svinekjøttet. Når svinekjøttet er ferdigstekt, putte du det også oppi suppa . . 


Simple as that! 

Den her må dåkker virkelig prøve! Neste gang skal vi bytte svinekjøttet (.. som æ egentlig ikke er særlig fan) med kylling eller biff. Den her lagde vi i forrige uka også, og siden den smakte så himmla godt - måtte vi kjøre på den her uka også. Nu er leiligheta rydda, og vi er klar for idol kl. 20 :D 

Ha en fortsatt fin kveld! 

Brente mandler

Hei! Gårdagen ble også brukt til shopping på Jekta. Fant mange nye skatter til garderoben min, og kan krysse av enda flere ting fra lista. :D

Anyways.. Tenkte å vise kordan man kan lage brente mandler hjemme, siden det har blitt en så stor suksess hos mamma og pappa!

How to:

Hakk opp mandler til ønsket størrelse. Legg de deretter utover på et stekebrett. Sett inn i stekeovnen (varmluft og 180 grader) i midten, i ca 7 minutter.

Ta ut brettet å legg mandlene i en bolle for å tilsette olje (kan også bruke vann eller smeltet smør), sukrin og salt. Mengde velger du selv. Bare prøv dæ frem :-) Rør sammen, og legg utover på stekebrettet igjen.

Sett tilbake i ovnen i ca. 5 minutter til (forskjellig fra ovn , til ovn.). Følg med så mandlene ikke svir seg.

Done! Smak til med gresk yoghurt og honning. Sykt godt!

Nu sitt æ hos Guro på glitter. Blir en siste runde på Jekta idag, før æ drar til Senja imårra. I kveld skal hele gjengen på TIL-kamp! Æ glede mæ vilt! :D

Yoghurtis

Heei! 

Fikk et tips i det nyeste Shape up om å lage yoghurtis. Skjønne ikke koffør æ ikke har tenkt på det før, for det er jo både superenkelt og godt. Skal absolutt lage det flere ganga! Det eneste du treng er ispinne av et eller anna slag, yoghurt etter eget ønske (æ brukte dobbel 0% blåbær - nammenam) og en fryser. Hih. Du kan enten åpne lokket på yoghurten å sette ispinnen nedi, eller sette den gjennom lokket. Æ trur nok at ispinnen blir mye mer stødig om man lar lokket være på. 

Kjøpte mine isformer på Europris til 25,-. Har lenge tenkt på å lage saftis i dem, så nu har æ endelig sånn ei hus. :D Hadde yoghurten inne i fryseren i ca. 8 tima, men den treng ikke stå lengere enn 5. Det var litt vanskelig å få isen ut av boksen, men ved hjelp av en kniv gikk det greit. Nesten gang skal æ røre oppi litt havregryn lammi yoghurten før æ sett den i fryseren, sånn at det kan være et fint, lite mellommåltid. Smart? :D



Bukse fra Gap // T-skjorte fra Only // Belte fra New Yorker

Nu er det bare en liten halvtime til pappa lande i Hammerfest. Da skal æ hente han og onkel på flyplassen. Dagen idag blir nok bare å gå til familiesammenkomst, og siden Vegard har personalfest idag, blir det nok en rolig kveld på mæ. Det gjør godt for sjela innimellom ;) Må jo også nyte mine siste fridaga før jobbinga på posten begynne. Mandag starte æ opp, og da skal æ jobbe i fire uker. Må prøve å få snudd litt på døgnet, sånn at det ikke er så vanskelig å sovne om kveldan, og våkne tidlig om mårran. Wii! 

Finalesnacks - sjokoladekuler

Hei allesammen! 

Siden det er flere som har etterspurt litt flere oppskrifter på bloggen, så syns æ det passa bra å starte helga med det. Idag har æ laga sjokoladekuler, med mange spennanes og nye ingrediensa. Æ har selvsagt vært på Life (hos Rakel) å fått litt inspirasjon :D Alltid like hyggelig handel! Æ er i allefall meget godt fornøyd med resultatet, og det skal være snacks seinere til årets paradisefinale. Det blir jo ikke bedre enn det ;-) Oppskrifta er henta fra et eget hefte æ har fått på Life - med mange nye idea til baking eller middagslaging. 

Du trenger:

- 125 g myk Cocosa Extra Virgin
- 200 g havregryn
- 180 g Cocosa sukker
- 40 g kakao
- 1 ss honning
- 4 ss kaffe
- 2 ts vailjesukker (eller vaniljepulver)

.. og kokos eller hakkede nøtter som du kan rulle kulen i.

Bland alle ingrediensan i en bolle - og form til kuler i den størrelsen du måtte ønske! Superenkelt å lage, men det er en fordel om du har litt tid.. Du må nok beregne 30-40 min på disse. For å si litt om Cocosa, så kan æ vel nevne at sukkeret har lav GI, og er rikere på mineraler og vitaminer enn vanlig sukker. Altså resultatet blir et mye sunnere alternativ :) Alt av ingrediensa som du treng, kan du finne på Life. Det koste litt ekstra å gå til innkjøp av Cocosaprodukter, men siden det er så gøy å eksprimentere - syns æ ikke det gjør nåkka! 


Etter hvert som du rulle kulen ferdig, er det lurt å rulle dem i kokos med det samme. Da sett kokosen sæ bedre, enn hvis du vente til du har rulla ferdig alle kulen. (Hehe, mye rulling :D) Når prosessen er ferdig, så bør sjokoladekulen settes kaldt, frem til dem skal serveres! På den her oppskrifta fikk æ nesten 40 kuler, så det er nok til å mette en hel familie. Haha! 



VÓILA! .. Try it :)

Oppskrift: Burger

God søndag!  

Her kommer oppskrifta på hjemmelaga burger fra Kristine Weber sin bok, "Sunn og sterk med protein". Det her er andre gang æ har laga burger fra "bunnen" av, og det er jo kjempelett! Det tar heller ikke så lang tid å lage, og hvis man får hjelp til steking av bacon så går hele prosessen enda raskere. En pakke med karbonadedeig gir 4 burgera i vanlig størrelse. Mengde krydder og slikt kan æ ikke gi nåkka svar på, man må bare prøve sæ frem. Første gangen var dem rikelig på smak, mens dem kunne vært enda mer krydra den andre gangen æ lagde dem. 

Du trenger: 
Karbonadedeig, hvitløkspulver, chilipulver, salt og pepper + en dæsj med vann. 

Bland sammen alle ingrediensan i en bolle, og form burgeran som du vil ha dem. Det gjør det hele litt lettere når dem skal stekes. For å finne ut om dem er gjennomstekt kan du enkelt bare skjære et lite snitt i dem, for å se om kjøttet er rødt eller perfekt! Hehehe :-) Æ bruke å steike dem på middels varme, sånn at dem ikke skal tørke helt ut underveis i steikinga. 


Velg også en litt grovere type med hamburgerbrød og gjør maten litt fargerik med salat, løk (for dem som like det), sukkerfri ketchup ect.. Det er bare fantasien som stoppe dæ her! Try it :-) 

Oppskrift: Cookies

Heii! 

Da var helga snart over. Æ har hatt ei kjempefin og innholdsrik helg med både girlsnight og litt drikking. Fredagen bestod i jentekveld med Kristine og Marit. Idol ble selvsagt sett (haha, til min tilfredsstillelse) og etter det prøvde vi oss på noen nyydelig cookies. Æ kan ikke ta nåkka cred for oppskrifta, for den har æ igjen stjelt på en blogg. Hihi :) Vi ble i allefall superfornøyd med resultatet - og det er absolutt nåkka æ blir å lage igjen. En litt sunnere variant av cookies, og da nytes det med god samvittighet! 

Du trenger: 

2 eggehviter 
2-3 ss sukrin/sukrinmelis 
10 gram smeltet smør
5 gram sjokoladeprotein
10 gram 100% kakaopulver 
1/2 ts vaniljesukker
15-20 gram sukkerfri hvit sjokolade (eller en kombinasjon mellom hvit og mørk sjoko) 


1. Stivpisk eggehvitene sammen med sukrin/sukrinmelis (bedre resultat med 50/50 fordeling av disse). 
2. Smelt smør og bland sammen de tørre ingrediensene i smøret.
3. Kutt sjokoladen i små biter. Her er det godt med en kombinasjon av både hvit og mørk sjokolade.  
4. Tilsett blandingen i den stivpiska eggehviten og vend inn.
5. Ha i sjokoladebitene.

Bruk en spiseskje til å lage så mange klatter som mulig på et stekebrett. Stek på 175 grader i ca. 10-12 minutter (midt i ovnen). Avkjøl på rist. NYT!   

Tips:
Hvit sukkerfri sjokolade (.. og mange, mange flere) fåes kjøpt på Life (Hammerfest i allefall) og det samme med 100% kakaopulver. Har leita etter det i dagligvarebutikkan, men måtte da dit for å kjøpe det. Den hvite sjokoladen kosta 37,- og 100% kakao kosta 40,-. 

Mikrobrownie

Hei og hopp! 

Tenkte å starte søndagen med å dele oppskrift på mikrobrownies. La ut bilde på instagram (@linelemika) og det var flere som var nysjerrig :) Den her oppskrifta har æ også henta hos Eirin <- og siden den var så god, må æ også gi dåkker muligheten til å prøve! Hihi. 

Du trenger: 

♥ 1 egg 

♥  30 gram sjokoladeprotein (Ca. 0,5 dl) 

♥  1/2 ts bakepulver 

♥  2 ts kakaopulver 

♥  1 ss sukrin 

♥  2 ss havregryn 

♥  0,5 dl melk 

Bland ingrediensan i en bolle, ha plastfolie over og hiv den i mikroen i ca. 40 sekunder. Det variere selvsagt fra mikro, til mikro - så du må bare prøve dæ frem. Hadde den inne i 1 minutt første gang æ lagde den, og da ble den litt tørr. Så heller litt for lite, enn for mye - hvis æ skal få bedømme ;-) 

Det er også veeeldig godt med litt piska krem (uten sukker) og bærblanding til. Det hadde vi i går, og da smakte det bare himmelsk!! Skal definitivt lage det flere ganga, og det er godt å kunne unne sæ litt på en sukkerfri lørdag. Hihi! 

Oppskrift: havrepannekaker

God tirsdag til dåkker! Nu har æ vært et døgn nesten helt uten brød - en ny, og sulten tilværelse. Haha, er jo vant til å gå å småspise 6-7 brødskive om dagen. Siden æ spis så sakte, så blir æ bestandig lei etter ei brødskiva, nåkka som resultere i at æ er småsulten nesten hele tida og at æ småspis hver andre time omtrent. Wierd. Skal i allefall gi det en prøveperiode, for å se kordan effekt det har på kroppen min :) Kanskje æ fungere mye bedre uten, og da er det bare å fortsette i det samme sporet. Lagde havrepannekaker til lunsj igår, og siden æ likte dem så godt - så ble det frokost idag også. Hihi. All cred til Eirin som la ut den herlige oppskrifta på bloggen sin!! Ta en titt innom, hvis du treng litt motivasjon til trening eller inspirasjon til mat.

Du trenger:

♥ 50 gram havregryn
♥ 1 egg
♥ 1 eggehvite
♥ 2 ss sukrin
♥ Kanel  


Bland sammen i en bolle - rør rundt - hiv på panna med litt olje i. 


S-U-P-E-R-E-N-K-E-L-T! (Ser ikke akkurat ut som en pannekake her, men det er fordi æ ikke har teknikken på å snu dem.. Haha) 


Tilsett litt cottagecheese og syltetøy - Voilá! 


Frokost, lunsj, kvelds, mellommåltid .. du bestemme! Det tar bare 5 minutt å lage, så det kan du klare om mårran før skole/jobb. True story, bro. Du kan toppe pannekaken med andre ting også, feks bær. Vi har så sykt lite utvalg av slikt her i byen for tida, så da får det vente til våren. Haha. Prøvprøvprøv! 

Tilbake til skolearbeidet  ♥ 

hits