oktober 2013

Tips til hvordan du som kunde skal få en best mulig opplevelse på Posten før jul

Hei dåkker!

Nu nærme det sæ jul med stormskritt, og for en postansatt betyr det én ting: MYE Å GJØRE!! Juletrafikken som det så fint kalles, har selvsagt en egen sjarm. Man forberede sæ stort sett hele året på neste års juletrafikk! På sommeren kan det være veldig lite å gjøre, og da er det flere kollegaer som kommer med kommentara om at dem ser frem til jula, fordi da er arbeidsmengden større. Vel, æ har likevel erfart at det ikke tar mange daga med julerush før man begynne å glede sæ til januar og roligere tider.. Som postansatt gjennom 5 1/2 år, så har æ selvsagt opplevd alle årstidene på posten. Æ har til og med vært med på flytting av Hammerfest postkontor. Det har vært en meget omdiskutert sak blant mange, men faktum er at vi ikke hadde noe vi skulle ha sagt når vi plutselig bare stod igjen med 2 skranker. Her gjeld det bare å gjøre det beste ut av situasjonen :-) Hammerfest postkontor skal jo som kjent legge ned i februar, så da blir det her den aller siste "juletrafikken" for min og mange andre sin del! 

Æ fikk en "strålende" idé om å lage et eget innlegg med tips til kordan dåkker som kunda kan få en best mulig opplevelse av å besøke Posten før jul. Det her er ikke en fasit, men litt veiledning til tida vi har i møte :-) Æ har funnet frem til noen punkter som kan være behjelpelig, se her;

 

1. For det første .. Dra på posten når du har tid til det! Hvis du bare har 10 minutter disponibelt, kan det ende med at du ikke får gjort det du skal. Fra (ca.) slutten av november til rundt 20. desember er nok køa mye lengre enn ellers i året, og du må nok belage dæ på en del venting. 10 minutter er da litt i minste laget! 

 

2. Velg et strategisk tidspunkt.. Det her er nok en "posthemmelighet", men mange velge å komme AKKURAT når døren åpne. Ja, da er det mange som må stå i kø også. Naturligvis. Hvis man derimot stikk innom litt senere, er som regel det første rushet unnagjort (MERK: som regel). 


3. Hvis du skal hente en pakke, så bør du helst ha med et nummer. Privatsendte pakker går ikke an å spore i systemet vårt, og vi har ikke kapasitet til å leite igjennom 500 pakker. Saken er derimot litt annerledes hvis det er noe du har bestilt. Da kan det hende at vi har mulighet til å finne den i systemet. 

 

4. Hvis du skal hente pakke, og du ikke har nummer .. og vi har litt tid til å leite, så er det fint om du vet kordan pakken er sendt. F.eks om ytre emballasje er den største, røde Norges pakken, eller om pakken er stor eller liten. Da bruke vi mindre tid, og det er større sjans for at vi finn akkurat din pakke :-)

 

5. Hammerfest Postkontor tar ikke Mastercard. Dersom du ikke har med noe annet en Visa, så er det en fordel om du har tatt ut penger FØR du kommer så langt at du skal betale. Da spare vi enda mer tid for de som kommer bak i køen.

 

6. Hvis du skal sende pakker eller brev; Prøv å finn den emballasjen som passer til det du skal sende, før du kommer i skranken. Så lenge du venter med å skrive på konvolutten, til du vet at den er passelig, er det helt lovlig og kostnadsfritt å prøve det vi har av utvalg. Dette sparer både du og de andre i køen tid på. 

 

7. FRISTEN for å sende A-post (brev) og pakker innenlands er 16. Desember! Det er ikke dermed sagt at ting ikke kommer fram etter den datoen, men Posten gir ingen garanti for det.

 

8. Hvis du skal sende pakker tar det litt lengre tid, er litt dyrere, men gir dæ forsikring. Dersom du sende noe av stor verdi, anbefale vi at du sende det som pakke. Da er innholdet forsikra med inntil 10.000kr. 

 

9. Hvis du skal sende vanlige brev (A- eller B-post), koste det mindre, tar kortere tid, men kan ikke spores. Prisen kommer an på vekt og volum. På Postkontoret kan du hente en prisliste, sånn at du har nogenlunde oversikt over det ka det koste. Brev over 7 cm, og som veie over 1 kg = 130,-
Brev over 2 kg må sendes som pakke. 

 

10. Posten.no finn du VELDIG mye god informasjon, og gir dæ svar på det aller meste. Her kan du blant annet spore pakkene dine, enten de du har sendt eller de du vente på å motta. Du kan endre adresse, du kan finne pris på sendinger, åpningstider, postnummer du ikke husker og mye mer! 

... Og helt til slutt. Hvis du trenger å ringe kundeservice er numret: 04004

 

Håpe den her informasjonen var nyttig, for de som besøke postkontor ofte og for dem som ikke gjør det så ofte. Ellers ønske vi selvsagt å yte like god service i juletida som ellers i året, og æ håpe på en like fin juletrafikk i år som de andre åran æ har vært postansatt :-) 


Innkjøp fra London

Hei sweethearts!

De siste dagan har gått sykt fort . . Mandag og tirsdag hadde æ tidligvakt på jobb, og etter jobb var æ skutt å sov to tima på sofaen. Ikke nok med det - men når klokka var blitt 22.00 fant æ senga igjen. Har nok vært litt sliten etter turen, i tillegg til at æ har blitt forkjøla. Håpe det går fort over, for å neste uke er det tilbake på skolebenken og uka deretter står praksisen for tur. I år skal vi være to uker på Forsøl skole, og det glede æ mæ til! Alltid gøy å teste ut nye skola :)

Anyways .. æ tenkte å vise dåkker litt av det som ble kjøpt i London. Kan vel oppsummeres med 5 par sko, 4 par jeans, 1 jakke, maaasse undertøy og ellers bare klær, dill og dall. Burde vel egentlig tatt et bilde av stuegulvet og hashtag'a det med #bakfasaden - i og med at det er sååå rotat her. Hæhæ! Har en del bloggidea for tida fremover, som forhåpentligvis fall i smak hos dåkker. Det er jo ingen som klage på blogginga mi (!?), så da får æ bare regne med at dåkker er fornøyd 😉 

T-skjorta fra Hard Rock Café og skoan fra Primark støtte brystkreftforeninga, og gir 15% og 20& av kjøpesummen til en god sak. Kjøpte i tillegg et miljøvennlig handlenett og armbånd :)

 

Planen er å starte opp med trening igjen imårra. Nu har æ gått altfor lenge med et ræva kosthold og ingen trening - og det kan vi ikke ha nåkka av. Er ferdig på jobb kl. 12, så da har æ hele formiddagen på mæ til å svette unna litt giftstoffa . . Æ ser virkelig frem til å komme i gang. Har kjent på dørstokkmila de siste månedan, og det merkes på hele kroppen #åreforkalkning. Æ trur at ting blir mye enklere når vi flytte inn i leiligheta, og da skal det blir ordning på ting! Kosthold, innkjøp og trening er stikkord for det. Det blir brååå! Nu er det bare et par timer til Vegard er ferdig på jobb, og da er det tid for å besøke drømmeland. Vi skrives :) 

Oppsummering: London

Heeei! 

Da var vi hjemme igjen etter en ganske så slitsom tur til London. Det fantes ikke internett på hotellrommet, så da får æ heller oppsummere turen i et innlegg til dåkker :) På mandag skulle vi ta fly til Tromsø for å overnatte på Hamnahotell (tante Inger og Onkel Larsen) til tirsdag. På kvelden blåste det opp, og flyet ble kansellert. Vi ble booka inn på siste fly fra Lakselv, og heiv oss i bilen for å komme oss dit i tide. I Lakselv var det også begynt å blåse opp, og vi måtte vurdere om vi skulle vente på flyet eller om vi skulle kjøre helt til Tromsø. Vi bestemte oss ganske kjapt for å hoppe i bilen. Klokka var da blitt 22.30, og vi hadde ikke mer enn tida av veien. Turen til Tromsø var laaang . . Og vi møtte på vinterveia og snøbyger. Det var også veldig mange store kjøretøy, som æ syns det var ekkelt å komme i møte med eller ha like bak. Var ikke spesielt trøtt den natta, men veldig sliten. Hadde omtrent skuldran under øran hele veien, og vi var hele tida i tvil om vi ble å rekke det. Vi fikk beskjed om at vi måtte være på flyplassen før halv 8, hvis vi skulle være med flyet, og når klokka var 07.10 var vi fremme på flyplassen (!!) Bestemor stod inne å venta på oss, og onkel Larsen fikk ordna med bilen min. Vi rakk det . . pjuh!

Vel fremme i London fikk vi sjekka inn på hotell, og gikk til Covent Garden for å drikke litt kaffe og få i oss en liten matbit. Resten av dagen ble også brukt til litt shopping på Sportsdirect (lillywhites). Vi var tidlig i seng den kvelden, og vi alle sammen sov som en stein den natta (det gjorde æ i grunn hele uka, haha). De andre dagan gikk til sightseeing og shopping. Vi fikk sett det aller viktigste; Madame tussauds, Big Ben, London Eye og Buckingham palace. Vi brukte undergrunnen for første gang, og det var overraskende enkelt! Vi kunne bevege oss langt på kort tid - fantastisk! Siste dagen i London gikk til shopping i Oxford Street, og på kvelden var vi på musikal å så på "The lion king". Min 3. musikal i London, og en like stor opplevelse som de andre! 

Har faktisk ikke tatt så mange bilda, men noen kan dåkker likevel få se! Følg mæ på instagram for flere @linelemika Reisa hjem starta allerede kl. 05.00 i går mårrest. Flyet våres gikk i fra Gatwik kl. 08.15 direkte til Tromsø! Deilig å slippe unna mellomlanding i Oslo på turen hjem. Når vi kom til Tromsø, måtte vi bestemme oss for om vi skulle kjøre hjemover eller overnatte på hotell til søndag, ta fly hjem og sende bilen med hurtigruta. Været var nydelig, og vi fikk avbestilt hotellet uten kostnad - så da bestemte vi oss for å se om vi fikk plass til 5 kofferta, håndbagasje og X-antall posa i vectraen min. Det virka ei stund uoppnåelig, men etter å ha fått åpna bagasjerommet innenfra, fikk vi plassert tre kofferta i bagasjerommet. To kofferta stod bak ryggen min, og posa og håndbagasjen ble putta der det var plass. Haha! Klokka halv 4 starta vi kjøreturen hjem. Vi bestemte oss for å ta fergen, og ble stående 1 time å vente på den første. Kjøreturen var interessant . . Mørkt, dårlig føre og dårlig sikt enkelte plassa. Kvænangsfjellet var et kapittel for sæ sjøl, og Sennalandet orke æ så vidt å nevne. Kjørte over i 50 km/t, og selv ikke det var forsvarlig. Hadde ingen anelse om kor vi var, og det eneste vi fulgte var veistikka og sporan etter bilen som suste foran oss. HELDIGVIS roa det sæ etter hvert, å fra fossen og hjem var kjøreforholdan upåklagelig. Alt i alt tok turen 10 tima, og vi var ikke hjemme før klokka var nesten halv to. Trur aldri det har vært sååå godt å hoppe ut av bilen og i seng! 

Londonturen ble med andre ord ikke helt som vi hadde tenkt. Men vi kom oss fram og vi har hatt det kjempefint! Neste gang skal vi bruke ei hel helg på å reise innenlands og ha god tid på hjemreisa også ;) 

Kirsebærjuice

Hei! 

Da var det plutselig søndag, og imårra starte reisa våres mot London. Det gikk opp for mæ nu nettopp når kofferten var ferdigpakka. Æ glede mæ som et lite barn!! Trur æ har rekord i å ha lite med mæ på tur, og det føles godt. Nu ser æ frem til ei lita uka på jentetur i favorittbyen min. Før avreise har æ fullstappa timeplan. Vegard skal kjøres på jobb i mårra tidlig, og noen timer etter det skal æ til kiropraktor. Det er min første time der, så æ må si at æ gruglede mæ til det. . Er vel egentlig mest spent på kordan kroppen reagere hvis han knekk litt på mæ ;o Æ satse på at det går fint, og at nakke, skulder og hode kjennes bedre ut etter noen tima der. Etter kiropraktortimen skal æ og gruppa mi jobbe med siste finish på en gruppeoppgave som skal inn i mårra kl. 14. Blir nok å bruke litt tid nu i kveld til å se på min del, sånn at æ har minst mulig å gjøre imårra. Vi vet aldri når vi er nødt til å ta koffertan under armen å hive oss på enten et tidligere fly eller hurtigruta. Været i Hammerfest er kjent for å være ustabilt . . og mamma bruke ikke være spesielt heldig når ho skal ut på reise. Hihi :D  *kryssefingran* 


Et førbilde av kofferten min . . om noen daga er status nåkka anna! Hihih....... 

Over til nåkka heeeeelt anna! Æ har begynt å drikke kirsebærjuice. Har tenkt på det lenge, og leita i matbutikkan her i byen - uten å finne. På Iherb derimot finn man det meste - også kirsebærjuice. Hovedgrunnen til at æ bestilte det var for at det skal hjelpe på søvn. Ikke for at æ sover spesielt dårlig, men æ syns det var gøy å prøve for å se effekten. Den siste uka har æ i alle fall sovet utrolig godt, og om det er psyken som spille mæ et puss, eller om det faktisk fungere - orke æ ikke spekulere i en gang :) 


Kirsebærjuice innehold i alle fall mange antioksidanter, som kan bidra til å hindre kreft, redusere betennelse og lindre smerter. Det vises sæ også å ha en positiv effekt etter trening, og gjør sånn at musklene innhente sæ etter ei styrkeøkt. Æ blande 30 ml. kirsebærjuice i et lite glass vann, og i en studie kommer det frem at det lille glasset innehold så mye antiokdidanter som 23 porsjoner med frukt og grønt! Det er bra, det! Siden æ er skikkelig dårlig på å få i mæ 5 om dagen, passe det her ypperlig for min del :) Vi bestilte 5 flasker, som hver innehold 473 ml til ca. 42 kroner pr. stykk. Kanskje ikke særlig billig, men dersom den hjelpe på alle områda, så spille ikke prisen en rolle. 

- Har du prøvd kirsebærjuice? 

Nu må æ gripe fatt på litt skolearbeid, å stupe i seng før det blir midnatt. *gjesp* 

 


hits