oktober 2011

Beauty as you see it, beauty as you feel it, beauty as you know it ..

Tenkte å gi dåkker et innlegg som faktisk ikke bare er fra en overfladisk verden. For æ har innsett at bloggen min er ganske overfladisk - dåkker får ikke ta del i alle aspekt ved livet mitt, men det er også kanskje like greit. En distanse mellom bloggen og mæ sjøl, trur æ bare vil være sunt i lengden.

Overskrifta har æ tenkt på ei stund, for det er faktisk mange måta å være nydelig på. Førsteinntrykket som andre får av en person, har veldig mye å si for kordan mening man gjør sæ opp om en person. Det du ser i speilet, treng ikke nødvendigvis være helt perfekt i dine øya alle daga, men det som er viktig å tenke på - er at det du ser og føle ikke nødvendigvis er det samme som andre tenke om dæ. Skjønnhet kommer i så utrulig mange forma, og hvis man utstråle en god selvfølelse, vil det smitte over på andre.

Vi menneska (.. Jente spesielt) er veldig opptatt av å ta sæ bra ut, og ikke vise 'dårlige' side ved oss sjøl. Prøvde å ta portrett-bilde av mæ sjøl, for å vise "mitt sanne jeg". Var jammen ikke mange bilda æ var fornøyd med, og det frista minimalt å legge det ut. For det kan oftest være enklest å gjemme sæ bak en fasade der man redigere litt bilda eller sminke sæ litt ekstra for å føle sæ bedre. Hvorfor det egentlig? Vi er jo alle forskjellig.


Men grunnen er jo egentlig enkel. Verden rundt oss er ikke anna enn full av dritt. Retusjering av bilda er en hverdag som prege (nesten) alle moteblad, ukeblad .. whatever. Presset for å "se perfekt ut" er blitt mye større, og derfor blir det som er bak fasaden skummelt. 

Poenget bak det her innlegget er egentlig bare å belyse et tema som er en del av mange sin hverdag. Æ har ikke store problemer med det her sjøl, og gjemme mæ ikke bak en fasade av redigering og sminke. Selvfølgelig legg æ helst ut bilda som æ sjøl er fornøyd med, men mine "skavanker" (som mange like å kalle det..), har æ godtatt og æ forstår at ikke alle kan ha en kvisefri- og solbrun hud.


Kjøpte smykket på Mallorca i sommer, og æ elske det. 

Min oppfordring;
"I love you just the way you are"
.. Til en eller flere som betyr nåkka for dæ. Det vil garantert gjøre dagen demmes mye bedre!

 

Knekkebrød oppskrift ++

Oppskrift og "How to":

Du trenger:

2 dl. av:
- Grov sammalt rug
- Lettkokte havregryn
- Havrekli
- Sesamfrø
- Linfrø
- Kruskakli

Tilsett deretter:
- 2 ts. salt
- 7 dl. vann

 

Bland sammen det tørre, og tilsett deretter vann. Sett ovnen på 180 grader. Smør "deigen" utover to stekebrett, som er dekket med bakepapir. Stek knekkebrødene i ca. 45 min (Kan steke begge samtidig. Bare bytt plassering etter halv tid) Tørkes deretter i ca. 30 min. på 100 grader. (Gjerne med ovnsdøren på gløtt)- Interessert i den andre oppskrifta også?Dagens BURSDAGSBARN(!)

.. Er den her kjekke gutten!


Lillebror blir nemlig 15år idag! Gratulere så mye med dagen, Rune. Håpe dagen din blir bra, og at gavan fall i smak. Fin blå genser, forresten ;-) 

Hjertehjertehjerte.
Outfit # 021011

Nu fyk æ straks ut av døra. Flyet til pappa har landa, og middagen står på bordet om en halvtime. Har sikkert prøvd ut 40 forskjellige outfits, og slit som vanlig med å bli fornøyd!Nu skal æ spise mæ ihjel på kaka, naaam. Kanskje det kommer litt flere bilda etterhvert!Oreokake; steg for steg

Idag har æ for første gang prøvd mæ på Oreokake, og æ ble veldig fornøyd med resultatet (utseendemessig i allefall)! Smaksprøve får æ forhåpentligvis før den skal serveres imårra.

Du trenger:
- Ca. 450 gr. Oreokjeks (3 pk.)
- 100 gr. smeltet smør
- 2 pk. Tine naturell
- 2,5 dl. melis
- 3,5 dl. kremfløte
- 2,5 ss sukker
- 1 pose sjokolademousse (Toro)
- 3 dl. melk til moussenHow to:

Først knuste æ to pakker med oreokjeks i en pose, og helte disse i en bakebolle. Smeltet deretter 100 gr. margarin, og tilsatt det i bakebollen. Rørte smøret og kjeksen sammen, og la det over i en smurt kakeform (24 cm).


Så miksa æ sammen Tine kremost naturell og melisen til en luftig masse. Videre piska æ krem av kremfløte og sukker, og tilsatt halvparten av den stivpiska kremmen i bollen med kremost og melis forsiktig. Så smurte æ massen over kaka, og knuste litt kjeksbiter for å strø på toppen.Satt den i kjøleskapet i 30 min.

Mens den stod i kjøleskapet lagde æ sjokolademousse i henhold til pakkninga. Når moussen var ferdig, tilsatt æ på nytt litt knuste kjeksbita, og satt den i kjøleskapet i noen minutta.


Når kaka har stått i 30 min i kjøleskapet, kan sjokolademoussen smøres utover. Resten av den piska kremmen kan også smøres på toppen.


Så er det klart for pynting! Æ brukte bare en pose med oreostrø (kjøpt på Ica);


Når kaka er ferdigpynta skal den stå kjølig i ytterligere 1 time. Men for best resultat kan den gjerne stå lengre.

Voilá! Glede mæ vilt til å smake, og håpe den matche utseende :-) 


hits