september 2014

Tørka støv av gitaren

Hei!

Den siste uka har gått rasanes fort, og i helga var vi en snartur i Hammerfest for å fortsette arbeidet med uteboden. Vi dro hjem på lørdagen, sånn at vi kunne få litt ro før uka skulle starte påan igjen. Krister er dratt bort for å jobbe, men han kommer heldigvis hjem igjen allerede på torsdag <3 Til helga blir det nok ei Hammerfesthelg, for på fredag har nemlig lillebror 18 årsdag (!!). Fatte ikke kor åran er blitt av.. Men da blir det i alle fall en liten familiefeiring på oss. På lørdagen skal vi sitte barnevakt for Elias, så hele helga er som vanlig fullbooka. Det blir kos! Idag har æ hatt mine aller første kontaktmøta, og det var virkelig en positiv opplevelse! Æ har det så utrulig bra på arbeidsplassen min og med ungan, å æ blir bare mer og mer sikker på valg av yrke for hver dag som går. Det er en herlig følelse :) 

Tilbake til overskrifta; En ting som mange av dåkker kanskje ikke visste, så er det at æ har spilt gitar i 3 år. Det er vel og merke hvert fall 10 år siden (om ikke mer), men nu har æ tørka støvet av gitaren igjen. Æ har så lyst å lære mæ å spille igjen. Har i grunn aldri kunna det, men har enda noen grep inne fra 'glanstida' mi ;) Regne med at det blir noen tima med youtube-læring fremover, for å komme i gang. Har ingen planer for gitarspillinga, men æ kjenne på lysta til å lære mæ nåkka nytt - og da er jo det her perfekt! :D 

Wiiii. Nu skal æ se resten av Masterchef, før æ fortsette med huslige sysler. Haha! 


Tidlig vinter

Hei! 

Den siste uka har det skjedd så mye, at det ikke har vært tid til blogging. Æ overlevde foreldremøtet på tirsdag, og fant fort ut at det ikke var så skummelt som først antatt. Fredag kjørte vi hjem til Hammerfest for ei rolig helg, og det var sinnsykt godt. Vi (.. Krister, i all hovedsak) hjalp storebror med isolering av en utebod, så hele lørdagen gikk til det. Vi (.. Dem) fikk gjort kjempemye, men vi skal tilbake allerede i helga for å fortsette arbeidet. Når vi våkna i går ble vi møtt med sne (!!), og vi ble litt i tvil om kordan forholdan var over sennalandet. Vi starta derfor tidlig hjem, men kom ikke lengre enn til statoil i Rypefjord før vi møtte på problema. Ikke i form av sne, men et punktert dekk . . Vi fikk heldigvis, med god hjelp fra pappa og storebror, ordna det midlertidig - og starta hjem uten nån større overraskelsa. HEHE :D

Æ syns det første snefallet kom VELDIG tidlig i år, og æ er enda ikke helt klar for å ta frem spaden for å måkke ;) Forhåpentligvis er det enda noen uker til snøen kommer for å bli, sånn at ikke vinteren føles evig lang! Med sne kommer også lavere temperatur, så nu har æ kjøpt inn nye høst-/vintersko. Dem kan æ vise en anna gang! Krister jobbe borte den her uka, og æ glæde mæ veldig til han kommer hjem igjen <3 Æ har tent stearinlys og rydda litt i leiligheta, for å gjøre det beste ut av situasjon. Hihi.

Resten av kvelden skal æ bruke foran tven. Idag er det premiere på farmen, og æ anser det for å være greit tidsfordriv før æ finn senga :) 


- Tidenes beste koseplagg ble kjøpt på Primark i fjor.. Fleecebukse it is! - 


Insane

God kveld! 

Er egentlig bare innom for å fortelle at den nye låta til Krister er tilgjengelig på Spotify NU (!!) Eller, egentlig siden lørdag - men æ er ikke så kjapp av mæ ;) Søk på Esk1mo og Insane, lytt, nyt og add til spillelista di. Den er virkelig verdt å bruke noen minutta på å høre, for da blir du garantert å høre den igjen. Dessuten er det jo veldig koselig for min del å se at han får til! Det er helt tydelig at han elske å bruke tid på musikk, både sin egen og andre sin, og da fortjene han litt ekstra cred for jobben han legg i det. Skal også mase på han for å få den ut på Youtube etter hvert, for det forstår æ mere av når det kommer til deling :D 


Mr. right, Mr. awesome, Mr. handsome . . <3 

Nu er det straks kveld for min del. Skal bare se ferdig finalen av "Det nye-jenta", før æ hoppe i køya. Imårra har vi foreldremøte, og æ er SYKT spent. Det blir en ny, men læringsrik opplevelse. 

Lik innlegget :):):))::):):):):):):):) 

Helga våres

Hei!

Fredagen ble brukt i sofaen med idol på tvskjermen, og det er alltid like koselig. Igår ble vi bedt til et vennepar for å være litt sosial med nåkka godt i glasset. Det var kjempetrivelig, og vi var for en gangs skyld tidlig i seng. Vi var begge ganske trøtt, og kjente nok litt på kroppen at det har vært en del festing de siste helgen. Vi våkna i mårrest (.. formiddag), uthvilt og i god form - og ingenting er vel bedre enn det :D Dagen har vi brukt foran tven med et par filma, brus og pops. Litt utskeielsa er vel lov i helgen ;) Til middag mekka vi sammen hjemmalaga tacoburgera, og det smakte SÅ MYE bedre enn take away. 

Fikk Krister med på å knipse noen bilda før vi dro igår, og æ må si at æ har en flott(est i verden) kjærest altså! <3 Temperaturen var fantastisk i går, så da kjørte æ på med skjørt. Casual, høstlig og likevel fint! Nu er det "Jaget" på tv2, og det er en bra avslutning på nok ei fin helg i Rafsbotn. Snart er det arbeidsuka igjen, og neste helg skal vi hjem til Hammerfest. Det er nåkka å se frem til :D Ha en fortsatt fin søndag, people! 

Ny låt

Hei!

Igår og idag har vi treningsfri, og det trengte æ sårt. Starta nok litt for hardt, og kjenne det ganske godt på fremsiden av leggan mine. Var ei stund redd for legghinnebetennelse, men det var nok bare hypokonderen i mæ - som tok litt av . . ;) Føles bedre idag, og imårra er æ (vi) fit for trening igjen. Middagen er spist for en liten time siden, og idag slo vi til med kylling og ris. Enkelt, og supergodt. Skulle egentlig lage laks med blomkålstappe, men det var ikke laks å oppdrive i noen av butikkan som Krister var innom, så da ble det lettvint idag! 

Krister har akkurat laga en ny låt, og den finnes rundt omkring på internett. Nu har han også publisert den på spotify, nåkka som gjør den mer tilgjengelig for alle. Den er ikke kommet ut der enda, men dåkker får beskjed så snart det skjer. Æ har igjen vært så flink å laga bildet/logoen (.. eller ka det nu hete) til sangen, og er selvsagt glad for å kunne bidra litt med musikken hannes :D


Låta hete ... "Insane", som dåkker sikkert skjønte, og den er kanonbra! Æ håpe flere av dåkker finn frem spotify'en når tida er inne for det, å legg den til på spillelista :) 

I kveld er det premiere på "Meglerne" med Truls Svendsen, og det er æ selvfølgelig klar for. Dem som har lest bloggen min en stund, vet at æ er "blodfan" av den mannen, og æ digge alt han gjør på tv. Æ er sikker på at programmet innfrir mine forventninger. Imårra er det helg igjen, og vi skal bruke den til avslapping. Æ tenkte i tillegg å få knipsa litt bilda av leiligheta, sånn at dåkker får se kordan ting er blitt her i det koselige hjemmet våres <3 

 


Dinner is served

God ettermiddag. 

Her er dagens varme måltid akkurat inntatt, og æ tenkte å dele oppskrifta med dåkker. Det er på tide med en blogpost som kan havne i kategorien "matprat" igjen, og da passe den her retten perfekt. Den finnes også på matprat (det faktiske nettstedet), men æ like å få litt cred for det vi har gjort på kjøkkenet likevel ;) Oppskrifta er ment for 4 persjoner. 

Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt:

Ingrediensene først . . 

Så en liten step by step-forklaring . . 


Hakk løk, hvitløk og chili i småbiter. Fres det i en kasserolle til løken er blank. Skyll deretter de røde linsene godt, i kaldt vann. Sett på 1 liter vann og putt terningene med hønsebuljong i vannet. 

Putt deretter linsen og boksen med hakkede tomater oppi kasserollen, og til slutt tilsett du den utblanda hønsebuljongen. La suppen koke i 10 minutter. Mens suppa koke, steike du svinekjøttet. Når svinekjøttet er ferdigstekt, putte du det også oppi suppa . . 


Simple as that! 

Den her må dåkker virkelig prøve! Neste gang skal vi bytte svinekjøttet (.. som æ egentlig ikke er særlig fan) med kylling eller biff. Den her lagde vi i forrige uka også, og siden den smakte så himmla godt - måtte vi kjøre på den her uka også. Nu er leiligheta rydda, og vi er klar for idol kl. 20 :D 

Ha en fortsatt fin kveld! 

En sunnere hverdag

Hei!

Mye har skjedd siden sist, og dagan våres flyr avgårde. Starta på jobb 15. august, og æ trives kjempegodt. Æ rekk så vidt å gå inn døra på jobb, før arbeidsdagen er over! Fikk tilbud om 100 % stilling, i stedet for 90 % som æ først var tilbudt - og det takka æ ja til. Æ er kontaktlærer på 2. trinn, i tillegg til at æ har noen tima på ungdomstrinnet i løpet av uka. Det er nytt, men ufattelig spennanes :D 

Æ og Krister har starta med et bedre kosthold, og har kommet i gang med litt trening. Vi har altså bytta ut potetgull og stearinlys, med en litt mer aktiv hverdag. Hele forrige uka lagde vi mat på MASTERCHEF-vis, og vi er selvsagt veldig stolt over alt vi får til. Den her uka er på samme viset. Søndagen gikk vi en fin tur i marka, og i går jogga vi en liten kveldstur. Det resultere i bedre søvn og stølere kropp, og det føles veldig herlig å være i gang igjen. Høsten er jo magisk! Så mye fine farga i naturen, og temperaturen er enda så bra at man slepp å bruke dunjakka. Det er jo heller ingen hemmelighet at en liten gåtur i naturen, gjør godt for både kropp og sinn. 

Har allerede bodd i Rafsbotn en måned nu, og helgen har vært fylt med mange festligheter. Alt er så og si på plass i leiligheta, og snart skal postkassa skrues opp. Vi fikk i tillegg montert oppvaskmaskin før helga, så æ er mildt sagt i ekstase. Er sjeldent æ blir så glad for nåkka sånt, men en oppvaskmaskin er nesten et must.. Dessuten har vi også fått bedre benkeplass av den grunn, så da er det enklere både og kokkelere å bake. 

Ville bare oppdatere leseran mine (.. som enda er innom her) på kordan hverdagen min/våres er :D Æ har store planer om å få liv i bloggen igjen, nu når æ har tid disponibelt. Vi skal også snart på helgetur til mamma og pappa + resten av familien, og det glæde vi oss til! 

Hei så lenge! 

hits