september 2011

Sunnhetsuka - dag 4

Idag brukte æ faktisk hele formiddagen på å bake. Når Vegard kom hjem fra jobb var det både ost og skinke horn og 3 nybakte brød på kjøkkenbordet. Æ er sjøl godt fornøyd med baksten, og syns prosessen gikk veldig greit i grunn. Valgte å bytte ut litt av hvetemelet med litt sammalt hvete grov, så da ble det et litt sunnere alternativ også!

Etter middag dro æ og mamma på Cubus på salg, og da ble æ nån hundre kroner blakkere, og nån julegava rikere. Føles godt å være såpass godt i gang med julehandelen allerede. Selvom æ ikke har HELT oversikt enda, så vet æ i allefall at nån gava er på plass! Herlig.

Imårra blir det mest sannsynlig en formiddagstur med Lene, og det ser æ frem til. Har ikke rørt nåkka på kroppen hverken igår eller idag. Shame on me! Når Vegard er ferdig på jobb imårra starte vi innover på hytta, og blir over til lørdagen. Herregud æ glede mæ. Det er altfor lenge siden forrige tur, og hytta får man bare ikke nok av. På lørdagen blir det baking av brownies og kanskje oreokaka, men det kommer an på kor god tid æ har på mæ. Søndagen kommer som sagt pappa hjem, og da skal også lillebror sin bursdag feires!Kveldsen idag bestod av hjemmelaga smoothie (Line-standard) og hjemmelaga horn(!) Smakte himmelsk, og passa perfekt til dagens intriger i "Fristet". Kan ikke gjøre anna enn å smile, og håpe på at Preben ikke får komme inn igjen i programmet. Æ skjønne mæ ikke på han. Syns Marie sin forklaring under særskilden var en ganske god beskrivelse av gutten.

Nu skal æ straks lalle, og skylde på at søvn fortsatt er en viktig kilde til god helse!Knekkebrød ala Mamma

Her kommer knekkebrød-oppskrifta som æ lovde dåkker tidligere i uka. Har ikke fått laga knekkebrød enda, men æ og mamma har knekkebrød-date på tirsdag, så da kommer det fremgangsmåte og endelig resultat av baksten! 

Du trenger:

2 dl. av:
- Grov sammalt rug
- Lettkokte havregryn
- Havrekli
- Sesamfrø
- Linfrø
- Kruskakli

Tilsett deretter:
- 2 ts. salt
- 7 dl. vann

Stekes i 45 min. på 180 grader (varmluft), og tørkes deretter i ca. 30 min. på 100 grader.


Good luck!Sunnhetsuka - ingenting spennanes å dele?

Heihå, har ikke blitt nåkka som helst "sunnhetsuke-snakk" idag. Først idag var det basismøte i 2, 5 time, så lunsj med egg og bogskinke, og rett på jobb. Jobba til halv seks, og kom hjem til nesten ferdiglaga middag. Herlig! Etter middag ble det snakk om fotball, men på grunn av mangel på folk - ble det ikke nåkka av det. Da dro æ liksågreit til mamma og lillebror en tur for å slarve litt. Fikk servert en Latte Macciatho (eller no sånt), og den smakte ikke særlig godt! Hihi :-) Imårra blir det nok tilbake til sunnhetssnakk, og får forhåpentligvis unnagjort litt trim. Kanskje æ skal prøve mæ på yogaen min?


Før turen igår, satt æ ei 0,7 flaska halvfull med vann i fryseren. Hadde tenkt at en forfriksning ville passa sæ bra etter litt trim, men før æ kom mæ hjem var æ faktisk ganske kald i kroppen. Den falt i allefall i smak i natt, når æ våkna med helt uttørka hals. Vegard var så snill at han henta den nede, og fylte resten av den med vann. Nam, det gjorde susen!

Imårra kommer det et innlegg på den andre bloggen. Tenk at det imårra er 1år siden vi starta kronerullinga for pappa (<3). Tida flyr virkelig! Wait for it.
Sunnhetsuka - kveldstur med Lene og Luna

Heihå! Har akkurat kommet inn etter en kveldstur med Lene, Luna og Rapp. Å herregud æ er utslitt nu. Æ fikk bestemme ruta idag, og var så 'smart' å foreslå fjelltur. Det endte faktisk med at æ holdt på å flyge på hode flere ganga. Man skal virkelig ikke undervurdere hunda når det kommer til styrke. Pjuh. Selvom turen var et slit, kjente æ det godt i kroppen. Rapp og Luna er skikkelig konstrasta til hverandre .. og av og til trur æ at æ glemme Rapp sin syyyke trekking. Det er utrulig deilig å ha gått dagens tur, og kan slappe av resten av kvelden med god samvittighet.

Knipsa faktisk litt bilda idag;


Veldig klar for tur .. begge to!Lene .. og nesten Luna :-DEndelig nede fra fjellet!Lene og Luna!

Nu kommer snart Vegard hjem fra jobb, så da blir det egg, bacon og et stoort glass med appelsinjuice - naam! Så er det litt lesing før mårradagens basismøte, og så "Fristet". Kanskje æ til og med tar nån sit-ups før æ legg mæ?
Sunnhetsuka - 5 kjappe treningstips

Mange har kanskje det samme problemet som mæ når det kommer til dårlig vær; man har mye lettere for å droppe ei lita treningsøkt, og blir sittanes i sofaen med god samvittighet. Siden været idag faktisk bare er grått og kjedelig, og æ enda ikke har vært på tur med Rapp .. tenkte æ å komme med 5 kjappe treningstips for gråværsdaga .. eller andre daga!

I en periode før sommerferien brukte æ å ta 100 sit-ups, lår-og-rumpe-øvelse (50 per fot) og planke-push-ups før æ la mæ. Vet ikke om det ble store resultater ut av det, men det føltes mye bedre når det var unnagjort.
.. Og visst man skal tenke langsiktig, så vil det nok være en viss forskjell hvis øvelsan utføres.


"Fotball-sit-ups""Lår-og-rumpe-øvelse"
Her er poenget at rumpa ikke skal berøre bakken, og at man beveger foten (på bildet: venstre fot) opp og ned."Planke-push-ups"

Hvis ingen av øvelsan ovenfor virke interessant, kan det være et tips å ta frem et hoppetau. Det får virkelig pulsen til å slå fortere, og det kjennes veldig godt både i legger, lår og rumpe.Eller ..

Så kan du ta frem støvsugeren. Da kan du i tillegg til å forbrenne ca. 87 kaloria, nyte synet av en strøken leilighet. Hvis du også velge å vaske etter støvsuginga, vil det tilsvare ca. 120 kaloria til.


Nu skal æ straks fortsette med husarbeidet, så er det middagslaging. Blir nok en bitteliten tur med Rapp i ettermiddag heller, og kanskje en lengre en med Lene og Luna seinere? Det får tida vise!
Sunnhetsuka - kveldstur

Etter middag dro æ og mamma en tur på besøk til Eirin & co, og det var kjempekoselig som alltid. Når æ kom hjem derifra sendte æ melding til Lene om at æ straks var klar til kveldsturen. Lene og Luna var allerede klar da, og starta turen opp mot felt6. Gikk i møte med ho, før vi fortsetta runden rundt prærien. En time i passelig tempo og herlig vær (..forutenom vinden), var midt i blinken. Kjente det godt både i legga, lår og rumpe, og æ trur nok at de nye skoan mine er en av grunnan til det.

Svippa Lene og Luna hjem etter trimmen, og dro hjem sjøl for å lage kveldsmat; egg og bacon. Når "Fristet" begynte ordna æ druer til snacks - naam.


Mårradagens planer er fortsatt ikke klar, men det regne æ med at vi finn ut etter hvert. Blir nok en aldri så liten tur med Rapp mens Vegard er på jobb i allefall, så får vi se ka som skjer videre. Starta forresten idag med å teste ut måltidserstattera, og resultatet vil æ komme tilbake til i løpet av uka. Skal også legge ut smoothie-oppskrift og knekkebrød-oppskrift, så for dem som er interessert i det, må bare følge med.

Nu skal æ straks hoppe i seng, en god nattssøvn er faktisk en viktig faktor for god helse(!)


og Lenesnuppi!

Sunnhetsuka - dag 1

Da var første temauka offisielt i gang, og forhåpentligvis blir det her uka fyllt med 'sunnhet'. Haha! Starta dagen idag med en halvtimes tur med Rapp i et heelt nydelig vær. Vindstille og stor sol. Herlig, men varmt! Etter turen dro vi på butikken for å handle inn litt frukt og slik, og dagens lunsj er akkurat spist;Yoghurt og oppskjærte pærebita.

Lunsjen min falt like godt i smak hos Rapp som hos mæ. Blir forresten ikke ha så stort fokus på kordan mat æ trør i mæ den her uka, men skal fortsatt prøve å holde mæ unna godiss og brus. Til middag blir det svinefilet, fløtepoteter og grønnsaker. Mmh, hadde nesten et halvt kilo fløtepotet igjen, så da blir det restefest idag. Hihi!

Seinere blir det tur med Lene, så da får dåkker videre update da!
Dagens BURSDAGSBARN(!)

Leenge siden æ har posta "dagens bursdagsbarn", men håpe og trur at vedkomne ikke har nåkka i mot å havne på bloggen min (..igjen) ;-) Idag har nemlig Lene bursdag, og blir hele 21 år. Herreguuud tida flyg! Heiv mæ med et lite spleiselag på bursdagsgaven hennes, og den falt heldigvis i smak.
Nån bilda av opplevelsa vi har hatt ilag, såå langt. Vi har kjent hverandre så lenge æ kan huske, å ser frem til maaange flere år som venninne. Æ sett utrulig stor pris på dæ, og er veldig glad for at du alltid stille opp om det er nåkka. Håpe dagen din idag blir kjempefin, og at feiringa på lørdag blir historisk! 

Såååååglad i dæ, Wiido0 <3

Hugs and kisses,

hits