august 2013

Kronerulling - Redrum

Hei alle sammen!

Ja, da er æ nødt til å fri til dåkker igjen.. Æ fikk en super idé hos ei vennine om å skrive litt om Redrum og planen om å bevare kafeen/baren. Forrige kronerulling var for pappa i 2010, og det skal sies at det var en kjempesuksess! Da opplevde vi en enorm giverglede, så da håpe vi at historien gjentar sæ denne gangen. Æ leve jo også i trua på at formidlingsevnen min er ganske grei, så koffør ikke prøve å påvirke dåkker litt!? Det er ei stund siden det ble annonsert at Redrum skal legges ned, og det har vært mange fortvila sjele over at vi miste enda en uteplass/spiseplass i byen. Hammerfest treng en plass som Redrum - et sted der man kan dra for å ta en kaffe, høre på musikk fra ulike band, se på revy, quiz'e eller møtes for et bedre måltid (osv..). Æ trur de fleste Hammerfestinga vet ka æ snakke om...

Nyheten kom likevel om at det er noen som har lyst å ta over Redrum, så fremt at dem får midler nok til å finansiere det. Ka er bedre enn å starte ei kronerulling da? Det er allerede kommet inn nesten 100.000 kroner fra "publikum" - og det er verdt litt oppmerksomhet. Det vise bare kor viktig plassen er for byen! Det er ønskelig at beløpet stig opp til 400.000, så vi har enda et steg å gå! I følge Finnmarkdagblad.no bør summen være nådd innen 3 dager .. så vi har ikke mer enn tida av veien, folkens!

 

 

PÅ DEN HER SIDA (<- Link) KAN DU GI DITT BIDRAG!

 

 

Her er den minste "giversummen" 20 Euro, som da ikke blir mer enn ca. 160 norske kroner. De her 160 norske kronan vil du få en klem for (hvis du vil da..), skriver Caroline (forhåpentligvis fremtidig eier av Redrum). Det som er viktig å tenke på her - er at alle monner drar. Eller på nord-norsk; alle bidrag, er gode bidrag. Uansett ka du bidrar med så vil det gi noe i gjengjeld. Omså det er en klem, navnet ditt på menyen, navnet ditt på "Wall of fame" i bakgården, en invitasjon til åpningsfesten eller en drink med navnet ditt - det er du som bestemme! Det som er viktig å tenke på, er at jo flere som bidrar, jo større sjanse er det for at Redrum består! 

For de som har lyst å lese litt mer om Redrum; TRYKK HER!

 

Så .. ALLE lesera av den her bloggen (nye som gamle) - lik innlegget på facebook. Da sprer vi budskapet og flest mulig får sjansen til å bidra :-) TRYKK HER FOR DITT BIDRAG!

 

- Line 

 

Krøkebærtur

Hei dåkker!

Nok en nydelig dag på Senja. Avslutta gårdagen med et slag yatzy og 10.000, før vi hoppa i seng. Etter frokost idag, dro æ, mamma og bestemor på fjelltur. Gikk opp på Balten, og plukka krøkebær underveis. Vi hadde med tre spann, og to av dem ble fylt. Artig!! Været er også upåklagelig idag - hele 30 grader på trappa. På toppen av fjellet fikk vi heldigvis litt vind, sånn at vi kunne ta en pause før nedturen ;)

Etter bærturen, ordna bestemor med litt snacks. Krøkebærsaft og kanelsnurra ble servert. Nydelig :D så hjalp æ bestefar i potetlandet, og fikk servert dagens potet, til dagens middag. Namnam!

Nu sitt vi bare å skravle.. Imårra er det tid for hjemreise. Kunne gjerne vært her ei uka til, men det skal nu bli godt å komme hjem også. Onsdag begynne æ jo på skolen, så da er det greit å ha noen daga hjemme først :)

Husøydagan

Heii!

Idag har vi vært på Husøydagan for første gang. Et fint arrangement med mye folk! Vi gikk runden gjennom markedet, før vi dro på den lokale kafeen/butikken "Den lille perle". Nydelig lite lokale på fine Husøya! Spiste kake og drakk kaffe, før vi dro til tante Margit en tur. Ble sittanes der i et par små timer, før vi dro på fiskerestauranten for middag. Alt i alt en koselig dag, med god mat og nydelig vær.

Desserten ble servert når vi var tilbake i Yttergården. Herlig som vanlig :D Ble så mett at æ var nødt å ta en liten powernap, haha.. Planen for kvelden er å slappe av. Det er jo tross alt på Senja at æ gjør det best! Man må nesten bare ha vært her, for å kunne forstå ka æ mene :-)

Idag har forresten prinsessa mi 7 årsdag, og kjenne æ ho rett så feire ho dagen i god stil! Litt synd at æ ikke kunne være der med ho idag, men dagen har nok vært super likevel!

Norges fineste sted

Etter mye om og men kom vi frem til Senja igår kveld! Bestemor hadde seibiffen klar, så reisestyret var fort glemt. Nu skal vi straks dra avgårde til Husøya. Æ er så glad i Senja <3

Brente mandler

Hei! Gårdagen ble også brukt til shopping på Jekta. Fant mange nye skatter til garderoben min, og kan krysse av enda flere ting fra lista. :D

Anyways.. Tenkte å vise kordan man kan lage brente mandler hjemme, siden det har blitt en så stor suksess hos mamma og pappa!

How to:

Hakk opp mandler til ønsket størrelse. Legg de deretter utover på et stekebrett. Sett inn i stekeovnen (varmluft og 180 grader) i midten, i ca 7 minutter.

Ta ut brettet å legg mandlene i en bolle for å tilsette olje (kan også bruke vann eller smeltet smør), sukrin og salt. Mengde velger du selv. Bare prøv dæ frem :-) Rør sammen, og legg utover på stekebrettet igjen.

Sett tilbake i ovnen i ca. 5 minutter til (forskjellig fra ovn , til ovn.). Følg med så mandlene ikke svir seg.

Done! Smak til med gresk yoghurt og honning. Sykt godt!

Nu sitt æ hos Guro på glitter. Blir en siste runde på Jekta idag, før æ drar til Senja imårra. I kveld skal hele gjengen på TIL-kamp! Æ glede mæ vilt! :D

LONDONTUR I BOKS

Wiii! Æ klare nesten ikke venteeeee.. ENDELIG skal vi tilbake til favorittbyen min. London - here I come. 

Turen finn sted i Oktober, og det er ikke mer enn 60 daga igjen til avreise. Det er hele 3 år siden forrige tur, så det skal bli digg å komme tilbake. Den her gangen reise æ, mamma, bestemor og Margaret. Det blir Margaret sin første tur, så da blir det nok litt sightseeing i tillegg til shopping. Æ kommer til å gå amokk!! Nåkka som er obligatorisk på en Londontur i mine øya, er selvsagt å dra til Big Ben, Picadilly Circus, Covent Garden og ikke minst - musikal! Aah, det krible i hele kroppen.. Æ glede mæ sånn! Vi har i allefall tre hele daga å kose oss på, og kofferten skal fylles opp. 

Selv om æ er veldig for å shoppe billig, har æ bestemt mæ for å kjøpe ei Michael Kors veska. Koste hva det koste vil.. (Neida, joda) Av og til må man unne sæ litt når man er flink å jobbe og stå på! Dessuten kan det bli en liten gave til mæ sjøl, siden æ er på siste året som student. Det her blir bra! 

Butikka som æ _MÅ_ besøke i London er blant anna Lillywhite (sportsdirect) og Primark. Der bruke æ som regel å finne veeeeldig mye fint, og kommer aldri tomhendt derifra. Æ har virkelig nåkka å se frem til i høst, og mer skal det bli. Reiselysta mi tar snart knekken på mæ, og æ føle at æ MÅ komme mæ litt ut i verden. Den neste destinasjon æ har superlyst å besøke er Paris - så vi får se om det ønsket blir oppfylt i løpet av 2013.

Iiikh :D 

 


Øvre Kvalfjordvann #7

God kveld! :D 

Nu har æ akkurat rensa blåbæra etter tirsdagens tur, og skal straks lage syltetøy av den dosen æ plukka. Blåbæra var nydelig på smak, og det meste av det som æ plukka var brukanes. Så digg - blåbær er nåkka av det beste æ får!! Planen er å dra på flere tura i løpet av sommeren, og i går fant æ en enda bedre plukkeplass. Regne med mamma og pappa blir glad for å komme hjem til nedfryst blåbærsyltetøy :D 


I går gikk æ og Kristine den 7. toppturen på turkortet! I kledd kortbukse og singlett (med ryggsekk på ryggen), la vi ut på tur. Øvre Kvalfjordvann var målet, og vi starta fra prærien, selvom det var flere som hadde råda oss å gå fra Sætergamdalen. I går var temperaturen rundt 25 grader når vi gikk, men det var overskya og vind. Når vi starta å gå var det fantastisk bra turvær, men det endra sæ på veien opp. Gikk for det meste i motvind, og brukte mye krefter på steinur og ulendt terreng. Vi gikk også litt feil på turen opp, og ble nødt til å bestige enda en liten topp før vi var fremme. 


Når vi hadde ordna klipp i turkortet og skrevet oss inn i turboka, var det tid for litt energi i form av drikke, litt banan og snack A jack (eller no sånt.. haha). Klarte ikke å sitte i mer enn 10 minutter før det begynte å bli kaldt, så vi bestemte oss for å traske videre. På turen opp brukte vi 2 tima - nøyaktig, og vi gjorde det vi kunne for å slå den tida på tur ned. Hadde et godt tempo, til tross for at vind var blitt enda sterkere. Æ poengterte flere ganga at æ ikke hadde opplevd sånn vindstyrke på sommeren før.. Og at æ var glad for at vi var to luringa på tur! Turen ned gikk ellers smertefritt, og vi endte med å bruke 1 time og 30 min. Altså ble turen totalt på 3 og en halv time på 1,5 mil!! Gud vi er flink :D 

Æ er såå glad for at vi allerede har gått så mange tura, og det føles fantastisk å vite at æ faktisk har gått sååå langt på fjellet i år. Det er første gang i mitt liv! Det fine med turkortet er at man går mot et mål, og ikke bare går - for å gå. Det er så sykt motiveranes å komme sæ frem og få klipp i turkortet. Skikkelig mestringsfølelse! Æ visste i grunn ikke at æ likte naturen så godt som æ faktisk gjør. Det er jo terapi for sjela! ;-)

hits