juli 2013

(Helt) på bærtur

God kveld! 

Har akkurat kommet hjem fra en nydelig, liten blåbærtur med Martine. Temperaturen var akkurat passelig, og kveldssola like flott som alltid! Vi stoppa først ved Jansvannet for å se om det var mye bær der, men returnerte ganske kjapt til bilen for å finne en bedre plass. Kjørte innover til fjordadalen (kirkegården) og gikk i fjellsida der. Plukka omtrent i en time, og fikk med mæ 0,5 liter hjem. Det var en del blåbær på noen plassa, og så måtte vi flytte på oss for å finne ei ny ladning. Martine hadde med brownies som snacks til turen, så det toppa hele turen! Hiih. Er fornøyd med årets fangt, på årets første tur :D Ei super avslutning på dagen. Blåbæra får stå i kjøleskapet til imårra - da blir det rensking. 


I mårra er det meldt opp mot 23 grader (sist æ sjekka..), så da skal æ og Kristine gå til Øvre Kvalfjordvann. Ser frem til å få unnagjort den "verste" turen på turkortet, og håpe at det blir temperatur til bading på fjellet :D Skal i allefall ta med badetøy og håndduk, i tilfelle. Planen er å starte i 6-tida, sånn at vi forhåpentligvis er nede før leggetid. Turen til Montenegrohytta endte med bare 5 tima søvn, før ny arbeidsdag - så det må vi prøve å unngå i mårra ;-) 

Nu er det kveld for min del. Sweet dreams! 


Kuskarvann #4

Hei sweeties! 

Toppturen igår ble på hele 10 km. Kristine og Kenzo ble med, så vi fikk skravla om det aller meste underveis. Vi brukte 2t og 30 min, ganske så nøyaktig, og vi starta ifra Reindalen. Var ganske så sliten i beinan når vi kom ned, så da var det godt at mamma og pappa hadde ordna med jordbær hjemme hos dem :D Kunne sikkert spist mæ tullat på det!! Uansett, kuskarvann ble gjennomført og æ har bare 6 tura igjen på kortet - og det er enda lenge igjen før kortet skal leveres. Har allerede ordna mæ turkompis for Olavannet, og så gjenstår bare "de verste" (..eller lengste) turan. Det her blir braaa :) 

Det obligatoriske "turpost"-bildet, hihih. 

Våkna i mårrest med sår hals.. Så det var den kjipe delen med gårdagens aktivitet. Heiv innpå med ei C-vitaminbombe til frokost, og dro rett på apoteket for å kjøpe halsetabeletter og nesespray før æ starta på jobb. Det er forhåpentligvis ikke nåkka som sett sæ i kroppen, for det er jo ikke så lenge siden forrige forkjølelse. Den første arbeidsuka er snart over, og det har gått strålende bra så langt! Mandag skal æ til tannpleieren før æ skal på jobb, og det grue æ mæ til :( En liten kontrolltime koste så mye som 875 spenn, nåkka som betyr at tannlegebesøket (..som æ garanteret må på) blir å ruinere mæ helt. Haha, juli måned har ikke akkurat vært veldig sparsom. 


Nu skal æ sette mæ ned å ordne sånne kjedelige ting til skolestart.. Semesteravgift må betales, lån/stipend må søkes, fag må velges - lista er lang. Men det fine er jo at æ begynne på slutten av skolegangen min, og at æ om et år er ferdigutdanna! *jubelbrøl+enlitendans* 

Ha en fin helg, til alle dåkker <3 

Yoghurtis

Heei! 

Fikk et tips i det nyeste Shape up om å lage yoghurtis. Skjønne ikke koffør æ ikke har tenkt på det før, for det er jo både superenkelt og godt. Skal absolutt lage det flere ganga! Det eneste du treng er ispinne av et eller anna slag, yoghurt etter eget ønske (æ brukte dobbel 0% blåbær - nammenam) og en fryser. Hih. Du kan enten åpne lokket på yoghurten å sette ispinnen nedi, eller sette den gjennom lokket. Æ trur nok at ispinnen blir mye mer stødig om man lar lokket være på. 

Kjøpte mine isformer på Europris til 25,-. Har lenge tenkt på å lage saftis i dem, så nu har æ endelig sånn ei hus. :D Hadde yoghurten inne i fryseren i ca. 8 tima, men den treng ikke stå lengere enn 5. Det var litt vanskelig å få isen ut av boksen, men ved hjelp av en kniv gikk det greit. Nesten gang skal æ røre oppi litt havregryn lammi yoghurten før æ sett den i fryseren, sånn at det kan være et fint, lite mellommåltid. Smart? :DBukse fra Gap // T-skjorte fra Only // Belte fra New Yorker

Nu er det bare en liten halvtime til pappa lande i Hammerfest. Da skal æ hente han og onkel på flyplassen. Dagen idag blir nok bare å gå til familiesammenkomst, og siden Vegard har personalfest idag, blir det nok en rolig kveld på mæ. Det gjør godt for sjela innimellom ;) Må jo også nyte mine siste fridaga før jobbinga på posten begynne. Mandag starte æ opp, og da skal æ jobbe i fire uker. Må prøve å få snudd litt på døgnet, sånn at det ikke er så vanskelig å sovne om kveldan, og våkne tidlig om mårran. Wii! 

Samsung smart camera nx1100

Iiiikh, se på den her herligheten da!  

Bestilte mæ nytt kamera for ei lita uke siden, og da måtte det selvsagt bli det her! Har sikla på det ei god stund, og følte at æ kunne unne mæ litt nytt siden speilrefleksen har vært min i fire år allerede. Skal ikke selge speilrefleksen, selv om æ har kjøpt nytt kamera - for det vil man alltids trenge og ha lyst på. Samsungen er jo et systemkamera, så det kan ikke slå kvaliteten på bildan til speilrefleksen. Men det nye kameraet er jo så lite og funksjonelt :D Det har også video, nåkka som er et stooort pluss.

Kameraet kan også kobles til Wi-fi, og dele bilda direkte. Det er jo fantastisk!! Når æ har fått lest litt på- og gjort mæ kjent med det, så skal æ prøve ut Wi-fien. Det som avgjorde kjøpet var nok en blanding av funksjona, utseende og størrelsen. Det er jo mye enklere å ta med et lite og bra systemkamera på tur, enn den store speilrefleksen. Man kan også laste ned en app som hete "samsung smart camera", sånn at man kan ha selvutløser fra mobilen! 


Kameraet har noen av de samme innstillingen som et speilrefleks, deriblant manuell kameramodus. Det er for det meste det æ bruke, for da blir bildan best :) I tillegg har kameraet en funksjon som hete "smart", der kameraet avgjør ka som skal fokuseres på. Du kan også redigere på bildan på kameraet, og det har forskjellige rammer som man kan velge på før bildet skal tas. Æ er ikke akkurat imponert over utvalget der, og kommer nok bare til å ta dem i bruk ved morsomme anledninger. :D 

Når æ bestilte kameraet fikk æ med en Samsung Galaxy tab 2, som mamma fikk kjøpe hos mæ. Siden æ har fått iPad hos Vegard, så hadde æ ikke bruk for det. Totalt måtte æ ut med 4200,- for alt (inkl. fraktkostnader). Ikke verst, med tanke på at æ måtte ut med 3700,- for speilrefleksen når det ble kjøpt. Æ må enda kjøpe inn ei kameraveska før æ har alt det utstyret æ treng. Wii - æ ser frem til å knipse bilda med den søtsaken her  


Brente mandler

Heei!

Igår var en nydelig dag i Hammerfest. Æ fikk mæ noen tima i sola, før æ dro til frisøren å ble helt ny på håret. Det var deilig å bli kvitt alt det slitte og lange håret :) etter frisørbesøket, dro vi en hel gjeng på topptur! Vi gikk til Vedhammaren, som også var på barnas turkort. Det var en kjempefin tur i flott vær og godt selskap!

På kvelden bestemte vi oss for å drikke litt. Starta først hos oss, før vi dro på kaikanten for å sjekke trykket! Det var veldig lite liv på byen, men vi kosa oss nu fordeom :)

Idag har vi bare sløva, og det kommer vi nok til å gjøre resten av dagen også. Godteri er handla inn, og idag skal mamma lage en av mine favorittretta; kyllingwrap. Naaam!!

I formiddag laga æ et brett med brente mandler. Det var litt vanskelig å beregne salt og sukrin, men resultatet ble slettes ikke verst fordeom. Lunsjen ble derfor gresk yoghurt med brente mandler og honning på toppen!

Burde prøves! :D


Salenfjellet #1

Heii!

De siste dagan har æ bare kosa mæ skikkelig! Kom hjem fra hytta på tirsdagskvelden, og på onsdagsmorgen kom supertante og Trinekusine på besøk :D har vært noen ordentlig fine daga med mye familie - og det sett æ pris på!

Idag har æ, Trine og tante vært i byen en tur, før vi lagde middag til en gjeng på 11 stykk. Etter middag ble vi enig med Eirin om at vi skulle møte ho og Elias på tivoli. Når vi kom hjem fra tivoli heiv vi på oss turklær, og gikk årets første topptur.

Turen gikk til Salenfjellet, og vi brukte 45 minutter på tur/retur. Fikk mitt første klipp i turkortet, og er et skritt nærmere målet om alle ti ;) imårra går turen til Vedhammaren med mange i Lemikabanden! Men først skal æ til frisøren å klippe manken, det blir fantastisk :) take care


hits