juni 2013

Finalesnacks - sjokoladekuler

Hei allesammen! 

Siden det er flere som har etterspurt litt flere oppskrifter på bloggen, så syns æ det passa bra å starte helga med det. Idag har æ laga sjokoladekuler, med mange spennanes og nye ingrediensa. Æ har selvsagt vært på Life (hos Rakel) å fått litt inspirasjon :D Alltid like hyggelig handel! Æ er i allefall meget godt fornøyd med resultatet, og det skal være snacks seinere til årets paradisefinale. Det blir jo ikke bedre enn det ;-) Oppskrifta er henta fra et eget hefte æ har fått på Life - med mange nye idea til baking eller middagslaging. 

Du trenger:

- 125 g myk Cocosa Extra Virgin
- 200 g havregryn
- 180 g Cocosa sukker
- 40 g kakao
- 1 ss honning
- 4 ss kaffe
- 2 ts vailjesukker (eller vaniljepulver)

.. og kokos eller hakkede nøtter som du kan rulle kulen i.

Bland alle ingrediensan i en bolle - og form til kuler i den størrelsen du måtte ønske! Superenkelt å lage, men det er en fordel om du har litt tid.. Du må nok beregne 30-40 min på disse. For å si litt om Cocosa, så kan æ vel nevne at sukkeret har lav GI, og er rikere på mineraler og vitaminer enn vanlig sukker. Altså resultatet blir et mye sunnere alternativ :) Alt av ingrediensa som du treng, kan du finne på Life. Det koste litt ekstra å gå til innkjøp av Cocosaprodukter, men siden det er så gøy å eksprimentere - syns æ ikke det gjør nåkka! 


Etter hvert som du rulle kulen ferdig, er det lurt å rulle dem i kokos med det samme. Da sett kokosen sæ bedre, enn hvis du vente til du har rulla ferdig alle kulen. (Hehe, mye rulling :D) Når prosessen er ferdig, så bør sjokoladekulen settes kaldt, frem til dem skal serveres! På den her oppskrifta fikk æ nesten 40 kuler, så det er nok til å mette en hel familie. Haha! VÓILA! .. Try it :)

hits