mars 2012

Oreokake - oppskrift

Skal straks hive mæ rundt å lage oreokake. Mamma har nemlig bursdag imårra, og ønska sæ den til da. Det er ganske mange som har etterlyst oppskrifta, så da tenkte æ å bare poste den på nytt igjen. Den her er en sikker vinner, og er blitt en av mine favorittkake. Mmmh! 

Enjoy!

Du trenger:
- Ca. 450 gr. Oreokjeks (3 pk.) 
- 100 gr. smeltet smør
- 2 pk. Tine naturell 
- 2,5 dl. melis 
- 3,5 dl. kremfløte 
- 2,5 ss sukker
- 1 pose sjokolademousse (Toro)
- 3 dl. melk til moussenHow to:

Først knuste æ to pakker med oreokjeks i en pose, og helte disse i en bakebolle. Smeltet deretter 100 gr. margarin, og tilsatt det i bakebollen. Rørte smøret og kjeksen sammen, og la det over i en smurt kakeform (24 cm).


Så miksa æ sammen Tine kremost naturell og melisen til en luftig masse. Videre piska æ krem av kremfløte og sukker, og tilsatt halvparten av den stivpiska kremmen i bollen med kremost og melis forsiktig. Så smurte æ massen over kaka, og knuste litt kjeksbiter for å strø på toppen.Satt den i kjøleskapet i 30 min.

Mens den stod i kjøleskapet lagde æ sjokolademousse i henhold til pakkninga. Når moussen var ferdig, tilsatt æ på nytt litt knuste kjeksbita, og satt den i kjøleskapet i noen minutta.


Når kaka har stått i 30 min i kjøleskapet, kan sjokolademoussen smøres utover. Resten av den piska kremmen kan også smøres på toppen.


Så er det klart for pynting! Æ brukte bare en pose med oreostrø (kjøpt på Ica);


Når kaka er ferdigpynta skal den stå kjølig i ytterligere 1 time. Men for best resultat kan den gjerne stå lengre. 

Voilá! 

- Line


hits