2013

Nyttårsforsett 2014

Hei dåkker! Vi nærme oss slutten på 2013, og starten på 2014. Da er det dags for å ramse opp noen meningsfulle (og meningsløse) nyttårsforsett. Det her er noe som ALLE (bloggera) gjør hvert år, og som sikkert er god underholdning for leseran når det ikke går helt som planlagt :D Det her var mine nyttårsforsett i fjor;

Nyttårsforsett 2013:

- Spare penga
- Forsette treninga
- Få et sunnere kosthold
- Gjøre det bra på skolen  

.. Altså absolutt overkommelige mål. Æ har spart en del penga det siste året, og æ har selvsagt brukt en del. Det som var meninga med det her punktet var i utgangspunktet at sparekontoen min skulle vokse - og det har den gjort. DONE! På treningsfronten har ting både vært på topp, og helt på bunn. Har hatt supergode perioda med masse trening, og daga kor æ vil spy bare av å røre på mæ. 2013 starta jo knallbra med 50 daga uten godteri, og et fantastisk kosthold. Vel, etter 50 daga var slaget tapt. Vil påstå at æ har blitt litt mer kunnskapsrik likevel, og målet er å kunne starte 2014 på samme måte. Den her gangen MÅ det være lov med godteri i helgen :) Har æ gjort det bra på skolen det siste året da? Tjaaa.. innsatsen kunne nok vært bedre. Æ har vært møkklei det siste året, og er glad for at det snart nærme sæ slutten. Likevel har æ bestått alle eksamener så langt og tatt en bachelorgrad! *Klappåskuldra* 

Så til hele poenget med innlegget; 

 Nyttårsforsett 2014: 

- Spare (enda) mere penga
- Starte med et nytt treningsprogram
- Gå alle "10 på topp"-turene 
- Begrense sukkerinntaket
- Søke ny jobb :oo
- Se minst 3 TIL-kamper (HEHEHE) 

Såå, har dåkker trua? 

Nyttårskjolen

Wææ, tidligere i forrige uke gikk æ amokk på Nelly. Er kjempelenge siden æ har vært innom der sist, og hadde overhode ikke tenkt å nettshoppe noe. Men så kom æ på at æ ikke hadde noen partykjoler, og i hvert fall ikke noe å ha på på nyttårsaften. Misforstå mæ rett; klesskapet mitt er overfylt, men æ har veldig lite som kan brukes i sånne sammenhenger ;) Dermed trykte æ hjem fem nye kjoler, som æ håååpe kommer frem i tide. I følge arkivet mitt gjorde æ det samme i fjor, og mottok aldri noen kjoler til nyttårsaften :( Satse på at æ er litt heldigere i år! 

Nok om det! Her er noe av det æ vente på; Hold kanskje en knapp på den første eller den tredje til nyttårsfeiringa, men det kommer an på kass som er finest på! 


 

Helga mi har vært veldig rolig. Var i Isbjørnhallen i går for å få med mæ noen av kampene i Romjulsturneringa. Æ heie som vanlig på jenten mine (Kristine og Karoline), og satse på at dem går seirende ut av turneringa ;) Siste kampen spille dem i kveld, og da er æ på plass igjen! Etter noen kamper, dro æ på mat(<3)- og spillekveld med en liten, men herlig gjeng med jente :) Det ble seint før æ kom mæ i seng, men det var så absolutt verdt det :D Nu begynne æ sakte, men sikkert å forberede mæ på januar. Mye bra som skjer da, i tillegg til at æ skal bli flink på trening og kosthold igjen! 

Stemningsbilder fra i går

I går pynta vi juletreet hjemme hos mamma og pappa. Det er noe vi gjør ilag hvert år, og det er like koselig hver gang :) Lillebror og storebror står for montering av treet, og hjelpe deretter oss andre med pyntinga. Æ står for stemning i form av musikk :D Man skulle tru at familien var vant med all galskapen æ kan finne på å gjøre, men den gang ei. Storebror foreslår nesten hver gang at æ burde legges inn eller bli utredet for noe.. Haha :D Men fra spøk, til alvor. Er det en tradisjon æ like ekstra godt i jula, så er det pynting av juletre. Ingenting er som å stå opp på julaften å gå ned i stua og bli møtt med lysan fra treet. Indre ro! Noen som er enig? 

Planen min er å sove hvert fall ei natt på pikerommet i jula. Kanskje to. Æ syns det er ekstra stas å bo hjemme i jula, i tillegg til at det blir mindre stress. På julaften (etter 3 nøtter til askepott) regne æ med at æ og pappa dra innover på kirkegården å tenne lys til bestemor og bestefar. Trur ikke æ har vært siden julaften i fjor, så da er det på tide :) I mårra skal store deler av slekta på pappa si sida spise grøt med oss. Vi gjorde det samme i fjor, men i år er vi enda flere. Bortimot 14 stk, trur æ. Det blir koselig! :) Æ satse bare på at det er grøtrester, sånn at æ får riskrem til dessert på julaften :D Heheh!   

.. og det nederste bilde sier vel sitt. Det er ikke tvil om at æ og storebror er søsken!! ;)

Idag skal æ gjøre de siste juleforberedelsene som å pakke inn de siste julegavene, shine 2. etasje og pante flasker. Haha, ja sistnevnte må også gjøres før æ kan ringe jula inn. Spotify går på repeat på all slags julesanger. Favorittene i år er "Home for Christmas" av Maria Mena, "Himmel på jord" av Kurtemann (Kurt Nilsen) og "Christmas lights" av Coldplay. Enjoy! Seinere tenkte æ å legge ut bilder av de tre alternative julekjolene mine i år. Valget er bestandig like vanskelig. 

If you smile when no one else is around - you really mean it.

God fredag, fininga! Nu er det bare 4 små daga igjen til julaften, og for mæ er det helt uvirkelig. Føles enda ut som vi er i starten av desember.. Æ blir nesten litt trist av å tenke på at årets beste dag snart er over (igjen), og at vi må vente 365 daga til neste gang. Den her desember har vært like amazing som bestandig (om ikke mer!). Æ er bare glad for at æ ikke treng å tenke no mer på skole før om noen uker.. Pjuh! Har to arbeidsdaga igjen på posten før jul, og skal tilbake den 27. I romjula er det superkoselig på jobb, for da er (stort sett) alle glad og forberedt på et nytt år :) Hiih, æ syns de pingvinan der var så skjønn.. Måtte bare :D 

Den her helga kommer til å være meget rolig. Skal pakke inn noen flere julegaver, dra på jobb imårra, spise masse godis og slappe av! Hvis æ finn ork, skal æ komme mæ på trening en tur. Etter forkjølelsen skal det bli godt å komme back on track. Klare ikke la vær å tenke på kor muskuløs æ kunne vært nu, om æ ikke hadde vært så slapp det siste året ...... hæhæ ;) Nu skal æ se resten av "Alvin og gjengen" og hive innpå med litt dipp og potetgull. Viktig å ha en balanse mellom trening og kos, eller kaa? :D 

God helg, kisskiss. 

Farsdag og hjemmelaget brownies

Hei! Først og fremst; Gratulere så mye med farsdagen, pappa! Du er verdens beste :) I og med at den her søndagen har bestått av serie og mat, tenkte æ å toppe det hele med å bake hjemmelaget brownies. Det er første gang æ gjør det, og har ellers bare brukt Toro sin 1-2-3 pose. Har aldri tenkt over innholdet egentlig, men fikk litt bakoversveis når det visste sæ at æ skulle ha 9 dl. sukker i røra. Det her har med andre ord ikke vært nåkka sunn søndag! Haha. Siden æ ikke har kjøpt nåkka farsdagsgave, så tar æ med litt kake opp til felt 4 når det er tid for Robinson. 

Min elskede kjøkkenmaskin. Kenwood - ingen over, ingen vedsiden. 


Før steiking 


Og etter steiking. 
Kaka var en suksess både hos mæ og Vegard'an. Dersom det er ønskelig, så kan æ legge ut oppskrift!? :) Det er nok neppe siste gang den blir laga, for å si det sånn. Ellers idag har æ fått vaska opp det meste av klær. Nu er det nesten tomt i skittentøyskurven, og det er herlig! Det blir litt nedprioritert når svigers er hjemme, for da er æ redd for å "være i veien" .. om dåkker skjønne. Det er faktisk en av de tingan æ ser frem til med å komme oss inn i leiligheta. 
Idag er det forresten TIL-kamp, og æ sitt med hjerte i halsen. Det er fare for nedrykk, og idag MÅ Tromsø vinne for å beholde plassen i tippeligaen. Æ BER (nesten) for at dem skal klare det!! Kampen er mot Brann på bortebane, men æ VET at gutan klare det om dem virkelig vil. #heiatil 

Tips til hvordan du som kunde skal få en best mulig opplevelse på Posten før jul

Hei dåkker!

Nu nærme det sæ jul med stormskritt, og for en postansatt betyr det én ting: MYE Å GJØRE!! Juletrafikken som det så fint kalles, har selvsagt en egen sjarm. Man forberede sæ stort sett hele året på neste års juletrafikk! På sommeren kan det være veldig lite å gjøre, og da er det flere kollegaer som kommer med kommentara om at dem ser frem til jula, fordi da er arbeidsmengden større. Vel, æ har likevel erfart at det ikke tar mange daga med julerush før man begynne å glede sæ til januar og roligere tider.. Som postansatt gjennom 5 1/2 år, så har æ selvsagt opplevd alle årstidene på posten. Æ har til og med vært med på flytting av Hammerfest postkontor. Det har vært en meget omdiskutert sak blant mange, men faktum er at vi ikke hadde noe vi skulle ha sagt når vi plutselig bare stod igjen med 2 skranker. Her gjeld det bare å gjøre det beste ut av situasjonen :-) Hammerfest postkontor skal jo som kjent legge ned i februar, så da blir det her den aller siste "juletrafikken" for min og mange andre sin del! 

Æ fikk en "strålende" idé om å lage et eget innlegg med tips til kordan dåkker som kunda kan få en best mulig opplevelse av å besøke Posten før jul. Det her er ikke en fasit, men litt veiledning til tida vi har i møte :-) Æ har funnet frem til noen punkter som kan være behjelpelig, se her;

 

1. For det første .. Dra på posten når du har tid til det! Hvis du bare har 10 minutter disponibelt, kan det ende med at du ikke får gjort det du skal. Fra (ca.) slutten av november til rundt 20. desember er nok køa mye lengre enn ellers i året, og du må nok belage dæ på en del venting. 10 minutter er da litt i minste laget! 

 

2. Velg et strategisk tidspunkt.. Det her er nok en "posthemmelighet", men mange velge å komme AKKURAT når døren åpne. Ja, da er det mange som må stå i kø også. Naturligvis. Hvis man derimot stikk innom litt senere, er som regel det første rushet unnagjort (MERK: som regel). 


3. Hvis du skal hente en pakke, så bør du helst ha med et nummer. Privatsendte pakker går ikke an å spore i systemet vårt, og vi har ikke kapasitet til å leite igjennom 500 pakker. Saken er derimot litt annerledes hvis det er noe du har bestilt. Da kan det hende at vi har mulighet til å finne den i systemet. 

 

4. Hvis du skal hente pakke, og du ikke har nummer .. og vi har litt tid til å leite, så er det fint om du vet kordan pakken er sendt. F.eks om ytre emballasje er den største, røde Norges pakken, eller om pakken er stor eller liten. Da bruke vi mindre tid, og det er større sjans for at vi finn akkurat din pakke :-)

 

5. Hammerfest Postkontor tar ikke Mastercard. Dersom du ikke har med noe annet en Visa, så er det en fordel om du har tatt ut penger FØR du kommer så langt at du skal betale. Da spare vi enda mer tid for de som kommer bak i køen.

 

6. Hvis du skal sende pakker eller brev; Prøv å finn den emballasjen som passer til det du skal sende, før du kommer i skranken. Så lenge du venter med å skrive på konvolutten, til du vet at den er passelig, er det helt lovlig og kostnadsfritt å prøve det vi har av utvalg. Dette sparer både du og de andre i køen tid på. 

 

7. FRISTEN for å sende A-post (brev) og pakker innenlands er 16. Desember! Det er ikke dermed sagt at ting ikke kommer fram etter den datoen, men Posten gir ingen garanti for det.

 

8. Hvis du skal sende pakker tar det litt lengre tid, er litt dyrere, men gir dæ forsikring. Dersom du sende noe av stor verdi, anbefale vi at du sende det som pakke. Da er innholdet forsikra med inntil 10.000kr. 

 

9. Hvis du skal sende vanlige brev (A- eller B-post), koste det mindre, tar kortere tid, men kan ikke spores. Prisen kommer an på vekt og volum. På Postkontoret kan du hente en prisliste, sånn at du har nogenlunde oversikt over det ka det koste. Brev over 7 cm, og som veie over 1 kg = 130,-
Brev over 2 kg må sendes som pakke. 

 

10. Posten.no finn du VELDIG mye god informasjon, og gir dæ svar på det aller meste. Her kan du blant annet spore pakkene dine, enten de du har sendt eller de du vente på å motta. Du kan endre adresse, du kan finne pris på sendinger, åpningstider, postnummer du ikke husker og mye mer! 

... Og helt til slutt. Hvis du trenger å ringe kundeservice er numret: 04004

 

Håpe den her informasjonen var nyttig, for de som besøke postkontor ofte og for dem som ikke gjør det så ofte. Ellers ønske vi selvsagt å yte like god service i juletida som ellers i året, og æ håpe på en like fin juletrafikk i år som de andre åran æ har vært postansatt :-) 

Oppsummering: London

Heeei! 

Da var vi hjemme igjen etter en ganske så slitsom tur til London. Det fantes ikke internett på hotellrommet, så da får æ heller oppsummere turen i et innlegg til dåkker :) På mandag skulle vi ta fly til Tromsø for å overnatte på Hamnahotell (tante Inger og Onkel Larsen) til tirsdag. På kvelden blåste det opp, og flyet ble kansellert. Vi ble booka inn på siste fly fra Lakselv, og heiv oss i bilen for å komme oss dit i tide. I Lakselv var det også begynt å blåse opp, og vi måtte vurdere om vi skulle vente på flyet eller om vi skulle kjøre helt til Tromsø. Vi bestemte oss ganske kjapt for å hoppe i bilen. Klokka var da blitt 22.30, og vi hadde ikke mer enn tida av veien. Turen til Tromsø var laaang . . Og vi møtte på vinterveia og snøbyger. Det var også veldig mange store kjøretøy, som æ syns det var ekkelt å komme i møte med eller ha like bak. Var ikke spesielt trøtt den natta, men veldig sliten. Hadde omtrent skuldran under øran hele veien, og vi var hele tida i tvil om vi ble å rekke det. Vi fikk beskjed om at vi måtte være på flyplassen før halv 8, hvis vi skulle være med flyet, og når klokka var 07.10 var vi fremme på flyplassen (!!) Bestemor stod inne å venta på oss, og onkel Larsen fikk ordna med bilen min. Vi rakk det . . pjuh!

Vel fremme i London fikk vi sjekka inn på hotell, og gikk til Covent Garden for å drikke litt kaffe og få i oss en liten matbit. Resten av dagen ble også brukt til litt shopping på Sportsdirect (lillywhites). Vi var tidlig i seng den kvelden, og vi alle sammen sov som en stein den natta (det gjorde æ i grunn hele uka, haha). De andre dagan gikk til sightseeing og shopping. Vi fikk sett det aller viktigste; Madame tussauds, Big Ben, London Eye og Buckingham palace. Vi brukte undergrunnen for første gang, og det var overraskende enkelt! Vi kunne bevege oss langt på kort tid - fantastisk! Siste dagen i London gikk til shopping i Oxford Street, og på kvelden var vi på musikal å så på "The lion king". Min 3. musikal i London, og en like stor opplevelse som de andre! 

Har faktisk ikke tatt så mange bilda, men noen kan dåkker likevel få se! Følg mæ på instagram for flere @linelemika Reisa hjem starta allerede kl. 05.00 i går mårrest. Flyet våres gikk i fra Gatwik kl. 08.15 direkte til Tromsø! Deilig å slippe unna mellomlanding i Oslo på turen hjem. Når vi kom til Tromsø, måtte vi bestemme oss for om vi skulle kjøre hjemover eller overnatte på hotell til søndag, ta fly hjem og sende bilen med hurtigruta. Været var nydelig, og vi fikk avbestilt hotellet uten kostnad - så da bestemte vi oss for å se om vi fikk plass til 5 kofferta, håndbagasje og X-antall posa i vectraen min. Det virka ei stund uoppnåelig, men etter å ha fått åpna bagasjerommet innenfra, fikk vi plassert tre kofferta i bagasjerommet. To kofferta stod bak ryggen min, og posa og håndbagasjen ble putta der det var plass. Haha! Klokka halv 4 starta vi kjøreturen hjem. Vi bestemte oss for å ta fergen, og ble stående 1 time å vente på den første. Kjøreturen var interessant . . Mørkt, dårlig føre og dårlig sikt enkelte plassa. Kvænangsfjellet var et kapittel for sæ sjøl, og Sennalandet orke æ så vidt å nevne. Kjørte over i 50 km/t, og selv ikke det var forsvarlig. Hadde ingen anelse om kor vi var, og det eneste vi fulgte var veistikka og sporan etter bilen som suste foran oss. HELDIGVIS roa det sæ etter hvert, å fra fossen og hjem var kjøreforholdan upåklagelig. Alt i alt tok turen 10 tima, og vi var ikke hjemme før klokka var nesten halv to. Trur aldri det har vært sååå godt å hoppe ut av bilen og i seng! 

Londonturen ble med andre ord ikke helt som vi hadde tenkt. Men vi kom oss fram og vi har hatt det kjempefint! Neste gang skal vi bruke ei hel helg på å reise innenlands og ha god tid på hjemreisa også ;) 

Kirsebærjuice

Hei! 

Da var det plutselig søndag, og imårra starte reisa våres mot London. Det gikk opp for mæ nu nettopp når kofferten var ferdigpakka. Æ glede mæ som et lite barn!! Trur æ har rekord i å ha lite med mæ på tur, og det føles godt. Nu ser æ frem til ei lita uka på jentetur i favorittbyen min. Før avreise har æ fullstappa timeplan. Vegard skal kjøres på jobb i mårra tidlig, og noen timer etter det skal æ til kiropraktor. Det er min første time der, så æ må si at æ gruglede mæ til det. . Er vel egentlig mest spent på kordan kroppen reagere hvis han knekk litt på mæ ;o Æ satse på at det går fint, og at nakke, skulder og hode kjennes bedre ut etter noen tima der. Etter kiropraktortimen skal æ og gruppa mi jobbe med siste finish på en gruppeoppgave som skal inn i mårra kl. 14. Blir nok å bruke litt tid nu i kveld til å se på min del, sånn at æ har minst mulig å gjøre imårra. Vi vet aldri når vi er nødt til å ta koffertan under armen å hive oss på enten et tidligere fly eller hurtigruta. Været i Hammerfest er kjent for å være ustabilt . . og mamma bruke ikke være spesielt heldig når ho skal ut på reise. Hihi :D  *kryssefingran* 


Et førbilde av kofferten min . . om noen daga er status nåkka anna! Hihih....... 

Over til nåkka heeeeelt anna! Æ har begynt å drikke kirsebærjuice. Har tenkt på det lenge, og leita i matbutikkan her i byen - uten å finne. På Iherb derimot finn man det meste - også kirsebærjuice. Hovedgrunnen til at æ bestilte det var for at det skal hjelpe på søvn. Ikke for at æ sover spesielt dårlig, men æ syns det var gøy å prøve for å se effekten. Den siste uka har æ i alle fall sovet utrolig godt, og om det er psyken som spille mæ et puss, eller om det faktisk fungere - orke æ ikke spekulere i en gang :) 


Kirsebærjuice innehold i alle fall mange antioksidanter, som kan bidra til å hindre kreft, redusere betennelse og lindre smerter. Det vises sæ også å ha en positiv effekt etter trening, og gjør sånn at musklene innhente sæ etter ei styrkeøkt. Æ blande 30 ml. kirsebærjuice i et lite glass vann, og i en studie kommer det frem at det lille glasset innehold så mye antiokdidanter som 23 porsjoner med frukt og grønt! Det er bra, det! Siden æ er skikkelig dårlig på å få i mæ 5 om dagen, passe det her ypperlig for min del :) Vi bestilte 5 flasker, som hver innehold 473 ml til ca. 42 kroner pr. stykk. Kanskje ikke særlig billig, men dersom den hjelpe på alle områda, så spille ikke prisen en rolle. 

- Har du prøvd kirsebærjuice? 

Nu må æ gripe fatt på litt skolearbeid, å stupe i seng før det blir midnatt. *gjesp* 

 

Tromsø - Tottenham

Hei!

Æ er trygt plassert i sofaen hos mamma og pappa. Tok med mæ "flyttelasset" i går kveld, og sov som en stein på pikerommet i natt.. ååh, det er godt å være hjemme :D Fredagskvelden gikk til tvkos og litt godis, og idag starta æ dagen med jobb. Tungt å stå opp, men deilig å tenke på at det blir MYE peng i oktober. Etter jobb dro æ på Qa med Martine og Emma. Superkoselig, og god mat som vanlig. Uten tvil den beste spiseplassen i Hammerfest, med tanke på pris, variasjon og smak. Tommel opp! I ettermiddag prøvde æ å lage litt sunn snacks igjen, men den her gangen ble det en skuffelse.. Æ mistenke at det var vaniljeessensen som ødela litt. Men men, gøy å eksprimentere likevel :D

.. Så til overskrifta!! Æ har bestilt mæ tur til Tromsø 28. november når Tromsø møte Tottenham 😁  Selv om flyibillettan kunne vært _litt_ billigere, kunne æ ikke la den her sjansen gå i fra mæ. Ringte Onkel for å høre om han kunne ordne to kampbilletta .. og det var INGEN PROBLEM 😁  For å si det sånn; æ slit enda med å "lande", og det er over én time siden billettan ble bestilt.. Det kommer til å bli tidenes kamp, og æ glede mæ virkelig til å heie TIL frem til seier. Åååh, det blir såå bra! Hvis alt går etter planen, så skal Kristine joine mæ - og det hadde vært prikken over I'en. Wii. Da blir både drakta, genseren og skjerfet med. 


Det her er høstens høydepunkt .. NÅR London er besøkt ;) Ha en fin helg, alle sammen! 

Tindstua på Seiland

Heihei!

8 av 10 tura gjennomført! Igår ble Tindstua på seiland besøkt. Æ og Kristine la avgårde, og gjorde alt for å rekke ferga kl. 16.30. Æ hadde en idé om at ferga ikke skulle gå før fem, og det visste sæ jo å være HELT feil. Stressa dermed ikke nåkka særilg, og når æ satt mæ i bilen 16.12 - skjønte æ koffør ho var så tidlig.. (eller sein) HEHE! Vi var også så heldig å havne bak en 40-kjører fra prærien og ned til byen, og det så veldig stygt ut ei stund. Akkurat på det sekundet vi suste inn på ferga, dro den fra kai. Pjuh! Det var dagens lille spenningsmoment. 

Det tok ikke mer enn 10 minutter over til Seiland, og siden Kristine var sjåfør, var æ kartleser. Vi skjønte svært lite når vi plutselig så Hønseby-skiltet, og måtte ringe for litt guiding. Vi forstod ganske raskt at vi måtte spørre noen om veien. Trur vi brukte 40 minutter på å finne frem til grusveien som skulle ta oss til riktig plass. Når vi omsider fant frem, innså æ at æ hadde alt for lite klær med. Kristine hadde heldigvis en jakke ekstra i bilen, som vi kunne ta med på tur. På turen opp brukte vi 1t og 10 min, og da var det tid for mat og drikke. Æ hadde handla inn pølse, redbull og sjokolade til turen! Ordentlig turkos - med andre ord!

Her kommer et lite bildedryss .. 
Vi konkluderte begge med at det var en nydelig tur, og at høsten er en av de fineste årstiden. Se kor mange fine farga vi er omringa! Seinland var nok den turen æ var mest i tvil om æ ble å ta i år, på grunn av at "det er litt tiltak" å reise utover. Haha, sånn er det når man ikke vet bedre. Det her en en tur æ anbefale ALLE å ta. Ikke er den tung heller - mer som en bonus/kosetur på turkortet. Æ er i alle fall veldig glad for å ha vært der :D 

Æ håpe på å få tatt en av de to siste turan i løpet av uka. Får bare satse på at været er sånn passelig fremover :-)

Kronerulling - Redrum

Hei alle sammen!

Ja, da er æ nødt til å fri til dåkker igjen.. Æ fikk en super idé hos ei vennine om å skrive litt om Redrum og planen om å bevare kafeen/baren. Forrige kronerulling var for pappa i 2010, og det skal sies at det var en kjempesuksess! Da opplevde vi en enorm giverglede, så da håpe vi at historien gjentar sæ denne gangen. Æ leve jo også i trua på at formidlingsevnen min er ganske grei, så koffør ikke prøve å påvirke dåkker litt!? Det er ei stund siden det ble annonsert at Redrum skal legges ned, og det har vært mange fortvila sjele over at vi miste enda en uteplass/spiseplass i byen. Hammerfest treng en plass som Redrum - et sted der man kan dra for å ta en kaffe, høre på musikk fra ulike band, se på revy, quiz'e eller møtes for et bedre måltid (osv..). Æ trur de fleste Hammerfestinga vet ka æ snakke om...

Nyheten kom likevel om at det er noen som har lyst å ta over Redrum, så fremt at dem får midler nok til å finansiere det. Ka er bedre enn å starte ei kronerulling da? Det er allerede kommet inn nesten 100.000 kroner fra "publikum" - og det er verdt litt oppmerksomhet. Det vise bare kor viktig plassen er for byen! Det er ønskelig at beløpet stig opp til 400.000, så vi har enda et steg å gå! I følge Finnmarkdagblad.no bør summen være nådd innen 3 dager .. så vi har ikke mer enn tida av veien, folkens!

 

 

PÅ DEN HER SIDA (<- Link) KAN DU GI DITT BIDRAG!

 

 

Her er den minste "giversummen" 20 Euro, som da ikke blir mer enn ca. 160 norske kroner. De her 160 norske kronan vil du få en klem for (hvis du vil da..), skriver Caroline (forhåpentligvis fremtidig eier av Redrum). Det som er viktig å tenke på her - er at alle monner drar. Eller på nord-norsk; alle bidrag, er gode bidrag. Uansett ka du bidrar med så vil det gi noe i gjengjeld. Omså det er en klem, navnet ditt på menyen, navnet ditt på "Wall of fame" i bakgården, en invitasjon til åpningsfesten eller en drink med navnet ditt - det er du som bestemme! Det som er viktig å tenke på, er at jo flere som bidrar, jo større sjanse er det for at Redrum består! 

For de som har lyst å lese litt mer om Redrum; TRYKK HER!

 

Så .. ALLE lesera av den her bloggen (nye som gamle) - lik innlegget på facebook. Da sprer vi budskapet og flest mulig får sjansen til å bidra :-) TRYKK HER FOR DITT BIDRAG!

 

- Line 

 

Krøkebærtur

Hei dåkker!

Nok en nydelig dag på Senja. Avslutta gårdagen med et slag yatzy og 10.000, før vi hoppa i seng. Etter frokost idag, dro æ, mamma og bestemor på fjelltur. Gikk opp på Balten, og plukka krøkebær underveis. Vi hadde med tre spann, og to av dem ble fylt. Artig!! Været er også upåklagelig idag - hele 30 grader på trappa. På toppen av fjellet fikk vi heldigvis litt vind, sånn at vi kunne ta en pause før nedturen ;)

Etter bærturen, ordna bestemor med litt snacks. Krøkebærsaft og kanelsnurra ble servert. Nydelig :D så hjalp æ bestefar i potetlandet, og fikk servert dagens potet, til dagens middag. Namnam!

Nu sitt vi bare å skravle.. Imårra er det tid for hjemreise. Kunne gjerne vært her ei uka til, men det skal nu bli godt å komme hjem også. Onsdag begynne æ jo på skolen, så da er det greit å ha noen daga hjemme først :)

Husøydagan

Heii!

Idag har vi vært på Husøydagan for første gang. Et fint arrangement med mye folk! Vi gikk runden gjennom markedet, før vi dro på den lokale kafeen/butikken "Den lille perle". Nydelig lite lokale på fine Husøya! Spiste kake og drakk kaffe, før vi dro til tante Margit en tur. Ble sittanes der i et par små timer, før vi dro på fiskerestauranten for middag. Alt i alt en koselig dag, med god mat og nydelig vær.

Desserten ble servert når vi var tilbake i Yttergården. Herlig som vanlig :D Ble så mett at æ var nødt å ta en liten powernap, haha.. Planen for kvelden er å slappe av. Det er jo tross alt på Senja at æ gjør det best! Man må nesten bare ha vært her, for å kunne forstå ka æ mene :-)

Idag har forresten prinsessa mi 7 årsdag, og kjenne æ ho rett så feire ho dagen i god stil! Litt synd at æ ikke kunne være der med ho idag, men dagen har nok vært super likevel!

Norges fineste sted

Etter mye om og men kom vi frem til Senja igår kveld! Bestemor hadde seibiffen klar, så reisestyret var fort glemt. Nu skal vi straks dra avgårde til Husøya. Æ er så glad i Senja <3

LONDONTUR I BOKS

Wiii! Æ klare nesten ikke venteeeee.. ENDELIG skal vi tilbake til favorittbyen min. London - here I come. 

Turen finn sted i Oktober, og det er ikke mer enn 60 daga igjen til avreise. Det er hele 3 år siden forrige tur, så det skal bli digg å komme tilbake. Den her gangen reise æ, mamma, bestemor og Margaret. Det blir Margaret sin første tur, så da blir det nok litt sightseeing i tillegg til shopping. Æ kommer til å gå amokk!! Nåkka som er obligatorisk på en Londontur i mine øya, er selvsagt å dra til Big Ben, Picadilly Circus, Covent Garden og ikke minst - musikal! Aah, det krible i hele kroppen.. Æ glede mæ sånn! Vi har i allefall tre hele daga å kose oss på, og kofferten skal fylles opp. 

Selv om æ er veldig for å shoppe billig, har æ bestemt mæ for å kjøpe ei Michael Kors veska. Koste hva det koste vil.. (Neida, joda) Av og til må man unne sæ litt når man er flink å jobbe og stå på! Dessuten kan det bli en liten gave til mæ sjøl, siden æ er på siste året som student. Det her blir bra! 

Butikka som æ _MÅ_ besøke i London er blant anna Lillywhite (sportsdirect) og Primark. Der bruke æ som regel å finne veeeeldig mye fint, og kommer aldri tomhendt derifra. Æ har virkelig nåkka å se frem til i høst, og mer skal det bli. Reiselysta mi tar snart knekken på mæ, og æ føle at æ MÅ komme mæ litt ut i verden. Den neste destinasjon æ har superlyst å besøke er Paris - så vi får se om det ønsket blir oppfylt i løpet av 2013.

Iiikh :D 

 

Øvre Kvalfjordvann #7

God kveld! :D 

Nu har æ akkurat rensa blåbæra etter tirsdagens tur, og skal straks lage syltetøy av den dosen æ plukka. Blåbæra var nydelig på smak, og det meste av det som æ plukka var brukanes. Så digg - blåbær er nåkka av det beste æ får!! Planen er å dra på flere tura i løpet av sommeren, og i går fant æ en enda bedre plukkeplass. Regne med mamma og pappa blir glad for å komme hjem til nedfryst blåbærsyltetøy :D 


I går gikk æ og Kristine den 7. toppturen på turkortet! I kledd kortbukse og singlett (med ryggsekk på ryggen), la vi ut på tur. Øvre Kvalfjordvann var målet, og vi starta fra prærien, selvom det var flere som hadde råda oss å gå fra Sætergamdalen. I går var temperaturen rundt 25 grader når vi gikk, men det var overskya og vind. Når vi starta å gå var det fantastisk bra turvær, men det endra sæ på veien opp. Gikk for det meste i motvind, og brukte mye krefter på steinur og ulendt terreng. Vi gikk også litt feil på turen opp, og ble nødt til å bestige enda en liten topp før vi var fremme. 


Når vi hadde ordna klipp i turkortet og skrevet oss inn i turboka, var det tid for litt energi i form av drikke, litt banan og snack A jack (eller no sånt.. haha). Klarte ikke å sitte i mer enn 10 minutter før det begynte å bli kaldt, så vi bestemte oss for å traske videre. På turen opp brukte vi 2 tima - nøyaktig, og vi gjorde det vi kunne for å slå den tida på tur ned. Hadde et godt tempo, til tross for at vind var blitt enda sterkere. Æ poengterte flere ganga at æ ikke hadde opplevd sånn vindstyrke på sommeren før.. Og at æ var glad for at vi var to luringa på tur! Turen ned gikk ellers smertefritt, og vi endte med å bruke 1 time og 30 min. Altså ble turen totalt på 3 og en halv time på 1,5 mil!! Gud vi er flink :D 

Æ er såå glad for at vi allerede har gått så mange tura, og det føles fantastisk å vite at æ faktisk har gått sååå langt på fjellet i år. Det er første gang i mitt liv! Det fine med turkortet er at man går mot et mål, og ikke bare går - for å gå. Det er så sykt motiveranes å komme sæ frem og få klipp i turkortet. Skikkelig mestringsfølelse! Æ visste i grunn ikke at æ likte naturen så godt som æ faktisk gjør. Det er jo terapi for sjela! ;-)

(Helt) på bærtur

God kveld! 

Har akkurat kommet hjem fra en nydelig, liten blåbærtur med Martine. Temperaturen var akkurat passelig, og kveldssola like flott som alltid! Vi stoppa først ved Jansvannet for å se om det var mye bær der, men returnerte ganske kjapt til bilen for å finne en bedre plass. Kjørte innover til fjordadalen (kirkegården) og gikk i fjellsida der. Plukka omtrent i en time, og fikk med mæ 0,5 liter hjem. Det var en del blåbær på noen plassa, og så måtte vi flytte på oss for å finne ei ny ladning. Martine hadde med brownies som snacks til turen, så det toppa hele turen! Hiih. Er fornøyd med årets fangt, på årets første tur :D Ei super avslutning på dagen. Blåbæra får stå i kjøleskapet til imårra - da blir det rensking. 


I mårra er det meldt opp mot 23 grader (sist æ sjekka..), så da skal æ og Kristine gå til Øvre Kvalfjordvann. Ser frem til å få unnagjort den "verste" turen på turkortet, og håpe at det blir temperatur til bading på fjellet :D Skal i allefall ta med badetøy og håndduk, i tilfelle. Planen er å starte i 6-tida, sånn at vi forhåpentligvis er nede før leggetid. Turen til Montenegrohytta endte med bare 5 tima søvn, før ny arbeidsdag - så det må vi prøve å unngå i mårra ;-) 

Nu er det kveld for min del. Sweet dreams! 

Kuskarvann #4

Hei sweeties! 

Toppturen igår ble på hele 10 km. Kristine og Kenzo ble med, så vi fikk skravla om det aller meste underveis. Vi brukte 2t og 30 min, ganske så nøyaktig, og vi starta ifra Reindalen. Var ganske så sliten i beinan når vi kom ned, så da var det godt at mamma og pappa hadde ordna med jordbær hjemme hos dem :D Kunne sikkert spist mæ tullat på det!! Uansett, kuskarvann ble gjennomført og æ har bare 6 tura igjen på kortet - og det er enda lenge igjen før kortet skal leveres. Har allerede ordna mæ turkompis for Olavannet, og så gjenstår bare "de verste" (..eller lengste) turan. Det her blir braaa :) 

Det obligatoriske "turpost"-bildet, hihih. 

Våkna i mårrest med sår hals.. Så det var den kjipe delen med gårdagens aktivitet. Heiv innpå med ei C-vitaminbombe til frokost, og dro rett på apoteket for å kjøpe halsetabeletter og nesespray før æ starta på jobb. Det er forhåpentligvis ikke nåkka som sett sæ i kroppen, for det er jo ikke så lenge siden forrige forkjølelse. Den første arbeidsuka er snart over, og det har gått strålende bra så langt! Mandag skal æ til tannpleieren før æ skal på jobb, og det grue æ mæ til :( En liten kontrolltime koste så mye som 875 spenn, nåkka som betyr at tannlegebesøket (..som æ garanteret må på) blir å ruinere mæ helt. Haha, juli måned har ikke akkurat vært veldig sparsom. 


Nu skal æ sette mæ ned å ordne sånne kjedelige ting til skolestart.. Semesteravgift må betales, lån/stipend må søkes, fag må velges - lista er lang. Men det fine er jo at æ begynne på slutten av skolegangen min, og at æ om et år er ferdigutdanna! *jubelbrøl+enlitendans* 

Ha en fin helg, til alle dåkker <3 

Samsung smart camera nx1100

Iiiikh, se på den her herligheten da!  

Bestilte mæ nytt kamera for ei lita uke siden, og da måtte det selvsagt bli det her! Har sikla på det ei god stund, og følte at æ kunne unne mæ litt nytt siden speilrefleksen har vært min i fire år allerede. Skal ikke selge speilrefleksen, selv om æ har kjøpt nytt kamera - for det vil man alltids trenge og ha lyst på. Samsungen er jo et systemkamera, så det kan ikke slå kvaliteten på bildan til speilrefleksen. Men det nye kameraet er jo så lite og funksjonelt :D Det har også video, nåkka som er et stooort pluss.

Kameraet kan også kobles til Wi-fi, og dele bilda direkte. Det er jo fantastisk!! Når æ har fått lest litt på- og gjort mæ kjent med det, så skal æ prøve ut Wi-fien. Det som avgjorde kjøpet var nok en blanding av funksjona, utseende og størrelsen. Det er jo mye enklere å ta med et lite og bra systemkamera på tur, enn den store speilrefleksen. Man kan også laste ned en app som hete "samsung smart camera", sånn at man kan ha selvutløser fra mobilen! 


Kameraet har noen av de samme innstillingen som et speilrefleks, deriblant manuell kameramodus. Det er for det meste det æ bruke, for da blir bildan best :) I tillegg har kameraet en funksjon som hete "smart", der kameraet avgjør ka som skal fokuseres på. Du kan også redigere på bildan på kameraet, og det har forskjellige rammer som man kan velge på før bildet skal tas. Æ er ikke akkurat imponert over utvalget der, og kommer nok bare til å ta dem i bruk ved morsomme anledninger. :D 

Når æ bestilte kameraet fikk æ med en Samsung Galaxy tab 2, som mamma fikk kjøpe hos mæ. Siden æ har fått iPad hos Vegard, så hadde æ ikke bruk for det. Totalt måtte æ ut med 4200,- for alt (inkl. fraktkostnader). Ikke verst, med tanke på at æ måtte ut med 3700,- for speilrefleksen når det ble kjøpt. Æ må enda kjøpe inn ei kameraveska før æ har alt det utstyret æ treng. Wii - æ ser frem til å knipse bilda med den søtsaken her  

Brente mandler

Heei!

Igår var en nydelig dag i Hammerfest. Æ fikk mæ noen tima i sola, før æ dro til frisøren å ble helt ny på håret. Det var deilig å bli kvitt alt det slitte og lange håret :) etter frisørbesøket, dro vi en hel gjeng på topptur! Vi gikk til Vedhammaren, som også var på barnas turkort. Det var en kjempefin tur i flott vær og godt selskap!

På kvelden bestemte vi oss for å drikke litt. Starta først hos oss, før vi dro på kaikanten for å sjekke trykket! Det var veldig lite liv på byen, men vi kosa oss nu fordeom :)

Idag har vi bare sløva, og det kommer vi nok til å gjøre resten av dagen også. Godteri er handla inn, og idag skal mamma lage en av mine favorittretta; kyllingwrap. Naaam!!

I formiddag laga æ et brett med brente mandler. Det var litt vanskelig å beregne salt og sukrin, men resultatet ble slettes ikke verst fordeom. Lunsjen ble derfor gresk yoghurt med brente mandler og honning på toppen!

Burde prøves! :D

Salenfjellet #1

Heii!

De siste dagan har æ bare kosa mæ skikkelig! Kom hjem fra hytta på tirsdagskvelden, og på onsdagsmorgen kom supertante og Trinekusine på besøk :D har vært noen ordentlig fine daga med mye familie - og det sett æ pris på!

Idag har æ, Trine og tante vært i byen en tur, før vi lagde middag til en gjeng på 11 stykk. Etter middag ble vi enig med Eirin om at vi skulle møte ho og Elias på tivoli. Når vi kom hjem fra tivoli heiv vi på oss turklær, og gikk årets første topptur.

Turen gikk til Salenfjellet, og vi brukte 45 minutter på tur/retur. Fikk mitt første klipp i turkortet, og er et skritt nærmere målet om alle ti ;) imårra går turen til Vedhammaren med mange i Lemikabanden! Men først skal æ til frisøren å klippe manken, det blir fantastisk :) take care

Halvveis til hundre - en hyllest til mamma

Hei!

Som i fjor, på pappa sin bursdag - så er det på sin plass med en hyllest til mamma på den store dagen. Æ kan vel bare starte med å si; GRATULERE SÅ MYE MED 50 ÅRSDAGEN! Æ håpe du får en super dag på cruiset og at feiringa di blir uforglemmelig. Det er litt rart å ikke kunne gi dæ bursdagsklem på selveste dagen, men vi får ta ei lita feiring når du kommer hjem også. 


Æ er fullt klar over at du ikke like å bli tatt bilda av, og det var helt tydelig i mine album med bilda på macen. Har virkelig ingen bilda av dæ der du er bevisst på at dem blir tatt, så æ måtte nok gi både pappa og lillebror også en plass på bloggen idag (.. og i FD. Hihih). Uansett .. Æ vil bare at du skal vite kor innmari æ sett pris på dæ, og det du gjør for oss! Du er et eksempel på en god støttespiller, en god samtalepartner, en god venn .. og ikke minst en æ kan flire mæ ihjel sammen med (bokstavelig talt!!) og ellers: så er du bare en fantastisk mamma! Du står på for at alle i familien skal ha det best mulig, og hjemme våres har blitt et samlingspunkt mye på grunn av dæ. Du ordne gjerne med middag til hele gjengen og du er flink til å sette pris på den hjelpa du får. 

Vi har mange fine minna ilag, og æ kommer bestandig til å huske Londonturan våres. En bedre reisepartner skal man leite lenge etter. Æ er glad for at vi kan dele sånne gleda i hverdagen, og at vi jenten kan gjøre sånne ting ilag. Æ er evig takknemlig for at du bestandig stille opp hvis det skulle være nåkka. Æ er evig takknemlig for alle latterutbruddan vi har hatt ilag. Æ er evig takknemlig for at du er den du er <3 

Æ er kjempeglad i dæ, fineste mammaen min :-)

hits