2012

Gi bort-aksjon

Som i fjor er æ bare nødt til å skrive litt om Gi bort-aksjon som Thon Hotell i Hammerfest har. Poenget er at man kan kjøpe inn en gave, eller flere - pakke inn, skrive kjønn og ca. alder og legge under juletreet på hotellet. Gaven går til andre som ikke har så god råd, og som kanskje burde få en liten oppmerksomhet på julaften. Syns det er et kjempefint tiltak, og som i fjor skal æ være en av mange som kjøpe inn gave. Når æ leverte gavan i fjor, var det kjempemange som hadde vært med å bidratt, så forhåpentligvis er det på samme vis i år. Æ har så langt bare sett oppslag på baksida av avisa, så da kan det være greit å opplyse om det her også :) Kanskje flere hiv sæ med? Æ huske desverre ikke nøyaktig når innleveringsfristen var, men den var kanskje bortimot 16. desember? Kanskje nån av dåkker vet? 

Jula er ei fin tid til å tenke på andre :-) 

- Line 

 

Hammerfest på sitt beste
Måtte bare ut på verandaen idag for å teste kameraet. Nydelig vær, og fantastisk fint lys ute. Hvis bare hele vinteren hadde vært sånn her, så skulle vi ikke klaga ;-) 

Da var helga allerede over. Imårra kjøre æ innover til Alta, og kan ikke akkurat si at æ er supermotivert for skole.. Men når vi kommer hjem neste søndag, er det heldigvis tid til å ta livet med ro i noen uker. Skal bli deilig å få skolearbeidet ajour, fortsette med treninga og få tilbake det sosiale livet igjen. Må også ta opp strikkinga igjen! Har enda ikke knødd mæ til å strikke den andre tøffelen min, og nu skulle æ absolutt hatt et par. Tenkte også å strikke noen å gi i julegave i år, så da gjeld det å være effektiv. Det skal også bli veldig gøy å få ordna litt i stand i det nye hjemmet, og få litt system på klær og andre ting. Wii - ikea, here I come. 

Regne med æ hoppe i seng ganske tidlig i kveld. Har jo tross alt vært tidlig i seng over en lengre periode, og ingenting er vel bedre enn å fortsette med det. Nightnight! 

Happy birthday

Må vel ta mæ tida til å skrive en liten bursdagshilsen til lillebror, siden han fylle 16 år idag! Gratulere såå mye med dagen, Rune <3 Håpe du har hatt en super dag, og at gavan falt i smak. Regne med dagen din avslutte akkurat sånn som du hadde håpa på!? :-D Husk at storesøster alltid er der for dæ, hvis det skulle være nåkka. ALLTID. Æ føle ikke at æ treng å si så veldig mye mer, så æ oppsummere litt i bilda. Æ er superduper glad i dæ! 

Jula 2011

Helikoptertur 

Sankthans 

Et av mange konfirmasjonsbildeforsøk ;-) 


.. And another one! 

peace and love 

Gratulere med dagen, Jane!

Idag er Jane 4 år! Det må nesten feires med et eget innlegg på bloggen (.. da blir ho sikkert glad). Huske såå godt den dagen vi fikk ho. Æ var akkurat kommet hjem i fra Alta (der æ gikk vg2 reiseliv) for helga, og som vanlig var hele familien samla. Men stemninga var ei helt anna den her gangen. Æ hadde lenge .. over et år, prata om at æ ønska oss ei katt. Så på mange kattebilda, å prøvde å friste både mamma og pappa. Det var ikke så enkelt :-D Lillebror oppførte sæ ekstra lur den her dagen, og når æ hadde satt mæ ned i sofaen, utveksla han nån ord med resten av gjengen, før han gikk på badet for å hente den lille, fine pusien. Æ var så glad at æ nesten skreik, og det er ikke første gang det skjer. Det kalles gledeståra (og det har æ opplevd 3 gang i mitt liv, sånn skikkelig). Når æ fikk mobil som 11åring, når vi fikk Jane og når æ fikk Mac av Vegard i julegave. Memories!!

Anyways.. navnet til katta var bestemt før ho ble innvandra fra Vardø til Hammerfest. Jørn og Margaret hadde nemlig vært der i noen daga, å var så lur å ta med sæ en blindpassasjer hjem. Jane skulle visstnok være kjæresten til Tarzan (Jørn og Margaret si katt, som er inn-, ut- og innvandra igjen til Vardø), og var dersverre uten et sted å bo. Det kunne selvsagt vi gjøre nåkka med. Aah, glede :-D

Regne med du feire med litt ekstra godteri idag. Det sørge vel pappa for å gi dæ :-D <3 

That girl


Skjørt + t-skjorte fra Gina Tricot 

Villa Kulla

Tenkte å vise dåkker litt bilda av butikken æ jobbe i nu :-) Knipsa dem i går, så det er nåkka som er forandra i og med at det er kommet inn nye barneklær fra Mexx idag. Det er såå mye fint .. Skulle ønske æ hadde min egen leilighet å dekorere! En liten rundtur på "Villa Kulla": Nu skal æ endelig se den nyeste episoden av "Pretty little liars". Har jo snakka om det siden forrige onsdag, men æ har rett og slett ikke hatt tid. I går etter jobb dro æ på et etterlengta besøk til Martine og lille Emma. Herregud det var godt å se dem igjen! <3 Lille Emma er jo blitt såå stor. Har forresten enda vondt i halsen, så æ begynne å lure på om det er nåkka anna enn en forkjølelse æ har. Forhåpentligvis er æ frisk i løpet av et par daga :-) 

Enjoy! 

 

Sommerferien 2012 - del 3

Her kommer endelig siste del av årets sommerferie. Har laget to innlegg tidligere som dåkker finn DEL1 - HER og DEL2 - HER . I det her innlegget skal æ skrive litt om cruiset, havnen vi har vært i og det vi ellers opplevde ombord eller på land. Skal prøve å beherske mæ litt den her gangen, sånn at kun det viktigste blir tatt med :-) Enjoy! 

Dag 1. 

Søndag 1. juli var dagen vi gikk ombord på "Navigator of the seas", som båten heta. Gikk rett opp på dekk 11 for å få i oss lunsj fra buffeén. Nydelig mat, men æ spiste stort sett det samme hver lunsj - så på slutten var æ litt lei. Hihi! Etter lunsj gikk vi for å sjekke ut lugaran, før vi seinere gikk for å utforske litt på dekk 4 og 5. Dekk 5 var handlegata ombord, med blant anna kafé og noen få butikka. Spiste Ben&Jerry's-is før vi gikk for å pakke ut litt. Resten av dagen gikk til å gjennomgå en sikkerhetsøvelse, spise middag 18.30 og se EM-finalen mellom Italia og Spania i Metropolis teater ombord. Det var gaaanske mange italienera der, så dåkker kan tenke dåkker at stemninga var dårlig når Spania putta og putta ;-) Vi var i allefall DRITGLAD .. og var ikke redd for å vise det!Dag 2.

Våkna opp i ny havn; Sicilia i Italia. Båten la til kai i 10-tida, mens vi spiste frokost. Vi hadde ingen spesielle planer på forhånd, men hadde bestemt oss for å utforske litt i byen på egenhånd. Mange butikka var stengt på grunn av en lokal lov, så det eneste som ble med tilbake på båten for min del, var ei ny veska. Er superfornøyd, og hele butikken var på 50% - så æ ga ikke mer enn 17 euro for den. Skal vise alle innkjøpan i et eget innlegg. Gikk tilbake til båten ganske tidlig, å hoppa i bikinien for å sole mæ litt. Halv seks dro æ tilbake på lugaren for å dusje å stelle mæ til middagen kl. 18.30. Antrekkskoden var; Casual, og til middag bestilte æ nydelig laks. Etter middag gikk vi i handlegata på dekk 5 der dem hadde 12 dollarssalg. Kjøpte ei mørkrosa klokka, som sikkert blir flittig brukt fremover.


Dag 3.

Første dag til sjøs, nåkka som betydde at vi kunne ta livet heelt med ro. Deilig! Etter frokost tok vi på badetøy for å legge oss på soldekket. Det var en del vind, så det var vanskelig å vurdere når kroppen hadde fått nok sol. På formiddagen deltok Rune og Jørn i mageplaskkonkurranse, nåkka som var kjempeegøy! Det ble ingen førsteplass på nån av dem, men det var vel neppe målet heller. Hihi! Etter konkurransen var det tid for lunsjbuffet, før vi returnerte til solsengene. Middagen var som vanlig 18.30, og siden det var formell aften, tok æ på mæ kjole. 

Kl. 21.30 var det broadwayshow på teateret, der noen nummer var mer underholdene enn andre. Etter showet var det tid for dagens siste kaffe på dekk 5 for "de voksne", før vi la oss. 

Dag 4. 

Ny havn; Athen i Hellas. Båten la til kai 06.00, og skulle ligge til 18.00. Bestemte oss for å dra på en liten utflukt på egenhånd, nemlig til Akropolis. På akropolis betalte vi 60 euro for seks personer, i og med at pappa og bestefar ble igjen på en kafé. Vi ble skuffet over "kaoset" som vi ble møtt med, og siden mamma hadde vært der før med pappa, hadde ho enda større forventninger enn oss andre. Knipsa bare noen bilda, før vi gikk ned igjen. Taxisjåføren kjørte oss videre til gammelbyen, Plaka, for å se oss litt rundt å handle litt suvenirer. Var der ca. 1 time, før taxien tok oss til Hard Rock Café Athen, der æ bl.a, handla et nytt shotglass til samlinga mi. Når vi hadde vært på Hard Rock Café ble vi kjørt ned til båten igjen. "Takk skal du ha", lærte vi den snille taxisjåføren å si før vi dro til båten igjen. 

Etter lunsj dro æ, bestemor og mamma på dekk 12 for å svi kroppen enda litt mer i sola. Lå en times tid i sola, før vi dro på lugaren for å ordne oss til middagen. Etter middag var det Isshow på dekk 3, nåkka som var ukas beste show! Skikkelig facineranes at det er skøytebane ombord på båten, og ikke minst imponeranes ka dem klare å gjøre på den! Dag 5.

Ny havn; Kusadasi i Tyrkia. Første gangen æ satt fotan mine i Tyrkia, å var forberedt på at folkeslaget kunne være i overkant .. hyggelig (?). Men vi ble alle sammen kjempepositivt overraska. Vi trengte ikke gå lange biten før vi havna i et svært marked. Wii! Og tyrkeran vi møtte på var absolutt ikke som vi hadde forventa .. i allefall ikke de fleste av dem. De fleste fikk med sæ noen godbita derifra. Æ kjøpte blant anna knallrosa converse og en dritdeilig genser (sikkert bare fake, men who caaares..?) Etter noen tima shopping på markedet, gikk vi tilbake til båten. Spiste lunsj, tok en timinutters powernap og dro på treningssenteret med Rune. Trente både styrke og kondiss i 1t og 15min. 

Siden alle nordmenn ombord i båten var invitert til forfriskninger av Kaptein Claus (kaptein var fra Bergen) på dekk 14, stod vi over den ordinære middagen den her dagen. Vi gikk på Johnny Rockets for å få i oss en matbit etter at vi hadde hilst på kapteinen. Fastfood var absolutt ikke dumt, og æ spiste en nydelig club sandwich. 

Dag 6. 

Ny havn; Souda på Kreta, i nærheten av Chania. Tok shuttlebuss fra havna inn til Chania for å dra på litt sightseeing på egenhånd igjen. Gikk innom et marked som solgte all slags mulig jalla, deriblant sjømat og ost (.. nåkka som resulterte i at æ MÅTTE ut derfra). Når resten av gjengen var ferdig på markedet, dro vi for å utforske litt mer av Chania. Kjøpte ny pengbok og 6 pk. med øredobber på salg. Jippi. På tilbaketuren fant æ en olivenskrubb til kropp og ansikt som har vært kjempebra så langt. 

Dro tilbake til båten rundt kl. 14, og spiste som vanlig lunsj på dekk 11. Den her dagen ble det også servert grillmat, så det var en skikkelig bonus! Skulle i utgangspunktet på dekk 12 for å sole oss den her dagen, men personalet ba oss vente i 1 time på rene håndklær! Ble mildt sagt forbanna da, i og med at dem skal kunne tilby den tjenesten 24/7, men når vi var tilbake igjen var det heldigvis klart. Ble bare én time i sola da, før vi måtte ordne oss til formell aften. Etter middag dro vi på show igjen, trur dem heta "The backbeat Beatles" eller no sånt, og dem var kjempeflink. Gøy når man kan sangen i allefall :-) 


Dag 7. 

Den andre dagen til sjøs og den siste dagen ombord. Gikk rett på soldekket etter frokost, og ble liggende fra halv ni til fire med unntak av en lunsjpause midt på dagen. HOTHOTHOT. Fikk heldigvis litt farge, selv om det gjerne kunne blitt litt mer. Hadde den siste middagen med kelneran våres, Isaias og Robert, på dekk 4. Resten av kvelden brukte vi på å pakke koffertan klar, sånn at dem kunne hentes av personalet kl. 23 samme kveld.

Sånn det var sommerferien 2012 oppsummert i tre innlegg .. pjuh! Hvis du lure på nåkka ang. cruiset eller andre ting, så er det bare å spørre. Sikkert litt sånne praktiske ting som har uteblitt, men som æ likevel klare å svare på! 

- Line

 

Baby shower - bildedryss

GOD mårn! Årsaken til at æ ikke blogga no særlig i går, var nettopp på grunn av at æ deltok i et surprise baby shower for ei venninna. Vi var 12 jente som venta spent på reaksjonen til Karoline når ho kom inn døra .. og overraska ble ho :-D Alle hadde laga hver sin tapasrett, og æ stod for "spanske" kjøttboller og foccaciabrød. Smakte ikke på kjøttbollen, i og med at dem var full av løk, men brødet var godt. Hihi. Etter at vi hadde spist var det tid for litt pakkeåpning og quiz med Kaja som quizmaster. Æ fikk aldri med mæ kass lag som gikk av med seiern, siden æ dro tidlig hjem pga migrene, men æ tippe mitt lag ble en god nummer to!? ;-)

Anyways .. her kommer litt bilda fra kvelden; 

Er skikkelig imponert over kor flink "festkomiteen" har vært. Kvelden var helt klart nøye planlagt, og æ er ganske sikker på at Karoline var storfornøyd med hele baby showeren. Skulle gjerne vært der til dessert og resten av pakkeåpninga, men får vel vite ka resten av kvelden bestod av ved ei seinere anledning. 

Nu skal æ ut i finværet! Vi skrives kanskje seinere <3 
 

Ferien 2012 - del 2

Dag 4.

Plan for dagen var å utnytte hop-on/hop-off-bussen til området rundt Piazza navona, og for å finne en ny shoppinggate å prøve ut. På turen til Piazza navona, stoppet vi innom Phanteon, der de som ønsket å gå inn, gjorde det, mens æ blant anna ble ute. I Piazza navona kjøpte vi bilder av Roma, i samme stil som noen æ har kjøpt av London tidligere. Kjøpte også verdens kuleste Supergirl t-skjorte :-) Mamma, Margaret, bestemor og lillebror gikk for å se i noen kirke i nærområdet, mens vi andre ble sittende i skyggen å slappe av. 

Videre gikk turen til ei ny shoppinggate som var nevnt i ei bok om Roma. Helt ærlig er æ redd for at de som skriv bøkern får en feit sum penga, for å dræge Nordmenn til verdens mest gudsforlatte sted. Det var ca. 2 butikka på den nevnte gata, og én av dem var for mannfolk. Ble bokstavelig talt dritskuffa. Hadde ikke nåkka særlig forhåpning om shopping lenger i Roma, i og med at to av to, så langt hadde vært dårlig.

Middagen ble spist i nærheten av hotellet, og resten av gjengen (- pappa og mæ), hadde planer om å ta en kveldstur med bussen. Men vi hadde fått feil beskjed av en anna bussjåfør, og det endte med at de andre handla litt drikkevara og snacks, og vi alle avslutta kvelden på taket av hotellet.

 

Dag 5.

Etter frokost gikk vi alle sammen på markedet som vi jenten hadde vært på tidligere i uka. Vi trudde det var over flere etasja, men det fikk vi raskt avkrefta. Etter markedet gikk guttan tilbake til hotellet, mens vi jenten tok en taxi til vårt siste shoppingforsøk; Via del Corso. Her fant vi endelig noen brukbare butikker, sånn som Gap, H&M, Tally Veijl ++. Fikk handla noen overdela og to par nye jeans (.. dem trengte æ vel). Temperaturen visste på det høyeste 40 grader, så det var i grunn litt for vamt for shopping. 

Tok taxi tilbake til hotellet, og heiv i oss lunsj før vi trasket til togstasjonen (Termini). Her var det noen butikker å se igjennom, før vi gikk innom litt jallabutikker på tilbaketuren. Æ og Margaret endte opp med å kjøpe hver vår fotside kjole. Hadde sikla på dem siden dag 1, og måtte bare gå til innkjøp når æ fant den perfekte fargen. 

Etter middag på kvelden, dro alle hver til vårt på hotellrommene for å pakke å forlate hotellet søndag morgen. Hadde innsjekk kl. 12.30 på "Navigator of the seas", så vi bestemte oss for å være tidlig ute av hotellet. 
Ferien 2012 - del 1

God kveld! Her kommer første oppdatering fra årets ferie. Starte med å fortelle om de fem dagan vi hadde i Roma, så kommer cruiseopplevelsen i et eget innlegg :-) Noen daga var mer innholdsrik enn andre, men alt i alt var ferien er kjempefin opplevelse!

OBS! Mye tekst .. litt for mye :-D 

 

Dag 1. 

Tirsdag 26. juni var avreisedag, og flyet gikk 09.15 fra Gardermoen. Overnatta som sagt på hotell fra mandag til tirsdag med Vegard, for å slippe unna litt stress. Resten av gjengen møtte æ på flyet, i og med at dem hadde reist fra Tromsø grytidlig samme dag. På flyet var æ plassert mellom to ukjente menn, nåkka som æ anklaga mamma for å ha gjort bevisst. Haha, æ trur ho ville unngå at noen av de andre i reisefølget skulle bli snakka hull i hodet. De mannan vedsiden av mæ visste i allefall kordan dem skulle bruke plass .. satt mer eller mindre å tvinna tomla frem til vi mellomlanda i Kastrup kl. 10.15. Der fikk vi i oss en liten matbit, før flyet gikk videre til Roma 11.20. Flyreisa var på ca. 2 tima. 


Når vi landa i Roma, tok vi toget til Termini stasjonen, som bare lå 3 minutters gange fra hotellet. Veldig enkelt og greit. Temperaturen lå på 33 grader, så det var temmelig hot. Hotellet vi bodde på het Piram, og var av helt grei standard. Det hadde fire stjerner, men lå et stykke unna 4-stjerners standard i Norge. Vi fikk blant anna hotellrom i 4 forskjellige etasjer, nemlig 1, 2, 3 & 5. Æ delte rom med lillebror, og rommet var i grunn en positiv overraskelse. 

Etter at vi hadde lagt fra oss bagasjen, gikk vi på nærmeste Mc Donalds for å spise lunsj, før vi gikk nedover til Via Nazionale for å shoppe litt. Ble nemlig opplyst i ei Romabok om at det visstnok skulle være bra butikka der .. fail. Mye rart og jalla, men æ fikk handla ei "I <3 Roma" t-skjorte og shotglass, så helt bortkasta var det ikke. Etter mye gåing vendte vi hjem til hotellet. Spurte resepsjonisten om en bra pizzarestaurant i nærheten, og anbefalte hotellets. Spørsmålet mitt er; why? Vi så for oss en ordentlig Italiensk pizzaopplevelse, men ble ikke anna enn skuffa. Pizzabunnen var god, men når pålegget ligg strødd og uferdig på toppen, blir det alt anna enn apetittelig. Man lære så lenge man leve! Etter middag dro vi i 7. etasje for å slappe av å se på utsikta, og etter en lang reisedag tok vi kveld halv ti. 

 

Dag 2. 

Plan for dagen var å besøke Trevifontena og spansketrappa. Vi la ut på tur kl. 10, og med jobb som kartleser havna vi på toppen av spansketrappa, og måtte finne en enkel måte å komme til bunnen på, som var rullestolvennlig. Temperaturen visste 34 grader, så heldigvis ble det solgt frossent vann i en av bodene i nærheten, som vi kunne kjøle oss ned på. Når vi var kommet til bunnen av spansketrappa, tok vi bilda som alle andre turista på tur. En italiener kom bort å tvingte på mæ tre roser, og mente at æ skulle "få" dem. Kyss mæ en viss plass, for når vi hadde tatt dem motvillig i mot, skulle han plutselig ha betaling. Ble skikkelig forbanna på han, og det endte med at han tok tilbake rosa som æ i utgangspunktet skulle få :-D Haha.. 


Så gikk turen mot Trevifontenen. Der var det bokstavelig talt stappfult av folk, men det var litt av en opplevelse likevel. Har så lenge æ kan huske drømt om å kunne hive en mynt over hodet å ønske mæ nåkka, sånn som dem gjør i "Lizzie Mcguire - Stjerne for en dag"-filmen. Det var forresten min standard sykefilm, så den har blitt sett noen ganga.. :-) Done and done, i hvertfall! 


Etter lunsj dro guttan tilbake på hotellet, mens vi jenten gikk på et marked noen kvartal bortfor hotellet. Var ufattelig mye klær og utstyr til menn (..av alle ting?) og unga. Vi var tilbake på hotellet igjen rundt 7, og avtalte å være klar for Hard Rock Café kl. 20. På Hard Rock Café fikk vi beskjed om at det mest sannsynlig ville ta 1 time og 30 min. før vi fikk bord. Vi bestemte oss for å vente, å gikk på butikken for å handle inn suvernira mens vi venta. Som på alle andre H.R.C kjøpte æ et shotglass. Fikk bord etter 40 fantastiske minutt, og ble møtt med hyggelig betjening og god mat - som alltid. Skikkelig fornøyd. Etter middag tok vi taxi tilbake til hotellet å stupte i seng. Dag 3.

Plan for dagen var å kjøpe bussbilletta på sånn hop on/hop off-buss, sånn at vi kunne få se enda mer av Roma. Målet for dagen var blant anna å besøke Colosseum, og det var den første plassen vi stoppa på. Skikkelig bra opplevelse og absolutt nåkka æ anbefale for andre som skal reise til Roma. Det var også tilrettelagt med heis, så det var vel prikken over i'en :-) 

Etter noen tima i Colloseum, hoppa vi på en ny buss for å kjøre videre til Vatikanet og St. Peters kirken. Utenfor kirka var det superlang kø, men på grunn av rullestolen var vi så heldig å komme inn rimelig fort. Kirka er nåkka av det nydeligste æ har sett (.. og æ er ikke superinteressert i kirke sånn til vanlig). Masse fine maleri, skulptura, menneska og ei helt stille stemning. Vi hadde håpa på å få et glimt av paven sjøl, men vi besøkte kirka på feil dag. 


Når vi var ferdig i kirka, hoppa vi på en ny buss for å dra til St. Angelos Castle. Det var ærlig talt ikke særlig mye å se, og i hvert fall ikke verdt pengan. Det var i grunn bare masse trappetrinn opp, og på toppen var det en café og utsikt over Roma. Temperaturen var på det høyeste 36 grader, og æ ble litt solbrent på skuldran i løpet av dagen. Satt på toppen av bussan, så det ble temmelig varmt når vi måtte stoppe for rødt lys. Etter at vi hadde vært i "slottet", tok vi ny buss tilbake til Termini, å gikk for å spise lunsj på hjørnet av kvartalet der hotellet lå. Vi fikk servert nydelig mat, til tross for at noen av oss fikk hamburger uten brød (?). Haha. Fikk også med oss Italias (overraskende) to mål over Tyskland, mens vi spiste. 

 

Dag 4. og 5. kommer i et anna innlegg. For mye tekst gjør at få av dåkker kommer til å orke å lese det som står, nåkka som er forståelig! Snakkes :-)

 

Oslo - Gardermoen - Roma

Hei alle sammen! Her kommer den siste oppdateringa på de neste 14 dagan. Tenkte bare å titte innom for å fortelle om dagen idag. Vi starta fra Sandefjord halv tolv, og var fremme i Oslo halv to. Gikk gjennom Karl Johan (for 3. gang i mitt liv), og fikk sett litt i butikkan. Er faktisk ikke så superfacinert av Oslo .. syns i grunn bare det handle om folk, butikka, stress, pengebruk og trafikk. Kanskje man må lære sæ å like shopping i Oslo? Har faktisk bare kjøpt en caps og en paraply idag. På tur ut av den første butikken, åpna nemlig himmelen sæ og regnet hølja ned. Paraplyen var absolutt blikkfang, med alle regnbuens farga. Vegard var ikke særlig fan av den fargerike paraplyen, men æ likte den :-D Til lunsj ble det Hard Rock Café på oss og vi ble servert nydelig mat. Til tross for at det kosta flesk, så fikk æ handla et shotglass fra "Hard Rock Café Oslo" så da er æ fornøyd. Vegard spiste burger og æ spiste sandwich - way to much food for me, men det bruke det jo å være med sandwich.

Vi tusla tilbake mot bilen etter at vi hadde spist, men hadde en liten time å slå ihjel før parkeringa gikk ut, så vi endte opp på Oslo City. Vegard tok en pause fra shoppinga og nøyt en is, mens æ traska litt i videre. Fikk som sagt ikke med mæ nåkka derifra, men skal trossalt taxfree shoppe litt imårra - så det gjør ikke no. Nu er vi stasjonert på hver våres del av senga. Godiss og drikke er handla inn, og vi fikk begge en gledelig nyhet om at begge hadde fått skattepengan i ettermiddag! Smiiiiiil. Da blir ferien min komplett, for da treng æ ikke låne fra sparekontoen likevel. Hehe. Nu er det South park på tven, men tippe det blir tidlig kveld på oss idag. Æ skal avgårde i nitida imårn tidlig, så æ må vel opp rundt 6.. På den her tida imårra er æ og familien i Roma, så da betyr det ikke nåkka at æ må opp før fuglan! 


Rommet våres, skikkelig kosy og fint. Nesten litt synd at man ikke tar inn på hotell oftere, det er jo lurt med litt luksus i hverdagen :-D 

Nu skal æ slappe av resten av kvelden, og gå over på flyplassen å få i mæ nåkka mat etter hvert. Håpe alle sammen har noen flotte uke fremover, og at dåkker ikke glemme bloggen min helt, selv om updaten blir dårlig. Æ love i allefall ei skikkelig oppdatering av turen og alle opplevelsan når æ er tilbake i Hammerfest! Snakkes 9. juli, peeps <3 
 

Sommerferien 2012 - Roma & Cruise

Skrev for lenge siden at æ skulle lage et innlegg om åretes ferie, men glemte det like fort! Nu er det bare 18 daga til vi reise, så da er det vel på tide? Sommerferien i år går til Roma, der vi skal være i fire hele daga. Siden ingen av oss har vært der før, har vi bestemt oss for å bruke dagan på en god del sightseeing og litt shopping. Shopping er ikke til å unngå, siden æ er med :-D Skal blant anna besøke Trevi fontenen, Spansketrappa og Vatikanet. Det er kanskje noen av dåkker som har tips til ka som er verdt å se i Roma? Når vi er ferdig i Roma, hoppe vi ombord på et 7 netters cruise i middelhavet. Var på mitt første cruise i 2007, men det var med et italiensk selskap. Den her gangen reise vi med Royal Caribbean med båten "Navigator of the seas". Vi er et reisefølge på 8 stykk, så æ er sikker på at ferien blir superbra! Som dåkker ser skal vi innom Hellas, Kreta, Tyrkia og Italia. Har aldri vært i Hellas eller Tyrkia, så det blir nok en opplevelse. Vi har også to daga i havet, nåkka som skal bli utrulig deilig. Da blir æ mest sannsynlig å ta ei treningsøkt eller to på treningssenteret ombord, i tillegg til at æ skal prøve å få litt farge på kroppen. Heh! Båten innehold også klatrevegg, minigolfbane og skøytebane - så det er nok av muligheta! Ser virkelig frem til å dra på en skikkelig familieferie i år, og cruiselivet er absolutt ikke dumt. Glede mæ såå sykt.. 

Når vi kommer til Norge, skal resten av gjengen en tur til Senja, mens æ mest sannsynlig reise rett hjem til Hammerfest. Skal begynne å jobbe ei uka etter at vi er tilbake i Norge, så det kan være deilig med ei uka til å pakke ut av kofferten .. og litt sånn :-D 

- Kass ferieplaner har du?

 

Halvveis til hundre - en hyllest til pappa

Nr. 1 på Billboardlista 5. juni 1962. 

 

Kan vel starte det hele med å si; GRATULERE SÅ MYE MED DAGEN, kjære pappa. <3 Håpe du får en super dag, og at feiringa blir som du har tenkt! Siden du er halvveis til hundre idag, kan vi offesielt begynne å kalle dæ GammelErik, uten at det får noen konsekvensa. Å siden du sikkert har grodd bart igjen (..nåkka æ har prøvd å snakke dæ fra), passe det jo enda bedre! (Hehehehe......) Tenkte at du fortjente en ordentlig hyllest på bloggen min, nåkka æ vet du kommer til å sette pris på. Tenke egentlig ikke å si så mye mer - bilda forklare jo litt av hvert! Ps. Ta det med et smil ;-) Hehe, du hadde nok trudd at det her bilde forble upublisert? :-D 

Et av de første bildan æ tok med speilrefleksen. Sommeren 2010. Grillmester Helikopterturen som Vegard fiksa til dåkker :-)

Alternativ rullestol. Også bursdagsbilde i FD. 

Sankthansfeiring på drikkevannetHytta på Senja 


 
En av mange tura på grava til bestemor og bestefar :-)

Powernap i godstolen! Jane og du <3  

Sangen som du så oftest minne oss på! 

I mi ordbok kan ordet "Pappa" brukes synonymt med kjærlig, omtenksom, morsom (tørr humor, må vi ikke glemme), en fighter, en god støttespiller, en god samtalepartner, en god venn, et supert forbilde, en humørspreder, en følelsesperson .. og sist, men ikke minst; en fantastisk pappa! Du har alltid vært flink til å fortelle kor stolt du er av oss, men vi er kanskje ikke like flink tilbake. Vet du at æ er uendelig glad i dæ, og at pågangsmotet ditt er beundringsverdig .. herifra og til månen. Du trur kanskje ikke at det du gjør for oss i hverdagen, betyr nåkka i den store sammenhengen!? .. Men det er der du tar grundig feil. 

Æ er evig takknemlig for alle timan vi har øvelseskjørt ilag. Du kan gjerne skryte på dæ at både æ og bruttern er blitt skikkelig flinke sjåføra, for det meste av det er din fortjeneste! Æ er evig takknemlig for den lille tradisjon vi har ilag om å besøke grava til bestemor og bestefar, minst 3 gang i året. Dem er nok sjeleglad for at vi passe så godt på dem! Æ er evig takknemlig for at du hjelpe mæ med sånne "mannfolk"-ting, som å skifte dekk, pære eller skru på et eller anna - den oppfølginga er nok avgjøranes for om æ klare å gjøre det på egenhånd med tida. Æ er evig takknemlig for at du er så forståelsesfull som du er. Æ er evig takknemlig for at du ikke gir opp håpet om en bedre hverdag, selv om sykdommen kan være håpløs å leve med. Æ er evig takknemlig for at du er den du er <3  

 

.. Og en siste ting; 
Hva er toppen av selvtillit?

En mygg som driver nedover glomma med "utstyret" rett til vers å roper "Hev brua da, for helvete!"

Den her vitsen fikk tydeligvis pappa til å kveles av latter, så da var den vel verdt å få med her :-) 

 

Hadde også blitt kjempeglad om dåkker gjorde oss en liten tjeneste. Trykk HER (<- link) og skriv under. Det ville bety masse for pappa og andre MS-rammede i Nord-Norge.  

 

BURSDAGSBARN! - Hurra for meg

Wii, da var klokka over tolv og æ har offisielt BURSDAG! Haha, mange syns sikkert æ er uberteit som digge å ha bursdag, men for mæ har 2.juni alltid vært en viktig dag. 21år er i grunn ikke et spesielt tall, men det virke veeldig stort og skummelt når æ skriv det sånn. Man skal liksom bli klokere med åran, bli voksen - men kan av og til føle mæ yngre mentalt, enn den faktiske alderen. Æ trur kanskje det er litt sunt å være litt "mentalt barnslig" i blant, for det er så mange situasjona der det er naturlig å måtte opptre etter den alderen du faktisk har. Jaja, nok om det :-D Æ er egentlig litt glad for at æ har blogg, siden æ ikke har facebook kan æ ikke minne folk på bursdagen min der, så forhåpentligvis tikke det inn en bursdagshilsen eller to her!? (Haha, kleint om æ ikke får nån nu...) Birthdaygirl (y)

Har foreløpig ikke så mange planer for dagen, skal bare kose mæ skikkelig. Håpe på litt sol, oppmerksomhet og en koselig jentekveld! Hihi :-D Gjorde et forsøk på hurtigmiks med franske makroner for ikke så lenge siden, som æ tenkte å servere til jenten imårra, så forhåpentligvis smake dem godt! Nu skal æ hoppe i seng så det ikke blir så altfor seint. 

Nattinatt, hugs and kisses! 

Middagsdate med Merete


Sitt i skrivende øyeblikk å drikk Iste med kullsyre. Sånn for dem som lurte. Har akkurat kommet inn døra etter en alltid så hyggelig middagsdate med Merete <3 Forrige date introduserte ho mæ for "Draw something", og idag fikk æ ho til å ordne sæ Instagram. Ho har allerede lagt litt sleng på ordet - så æ trur ho likte det :-D Når vi hadde spist og slarva i ei god stund, skilte vi lag. Æ hadde noen ærenda på city, som æ fikk unnagjort relativt kjapt. 

Skal straks sette mæ ned med den aller siste matematikkoppgaven til eksamensmappa mi. Valgte nemlig en anna oppgava tidligere, men fikk klar beskjed om at den ble for vanskelig. True story. Oppgaven æ holde på med nu, valgte æ bare vekk på grunn av at den kreve en god del arbeid. Hæhæ. Skoledagen har gått rimelig greit, og imårra er det allerede torsdag.. Herregud tida går fort. Fredaaaag kommer Vegard, vet dåkker <3 Iih. 

Snakkezz 

Oreokake - oppskrift

Skal straks hive mæ rundt å lage oreokake. Mamma har nemlig bursdag imårra, og ønska sæ den til da. Det er ganske mange som har etterlyst oppskrifta, så da tenkte æ å bare poste den på nytt igjen. Den her er en sikker vinner, og er blitt en av mine favorittkake. Mmmh! 

Enjoy!

Du trenger:
- Ca. 450 gr. Oreokjeks (3 pk.) 
- 100 gr. smeltet smør
- 2 pk. Tine naturell 
- 2,5 dl. melis 
- 3,5 dl. kremfløte 
- 2,5 ss sukker
- 1 pose sjokolademousse (Toro)
- 3 dl. melk til moussenHow to:

Først knuste æ to pakker med oreokjeks i en pose, og helte disse i en bakebolle. Smeltet deretter 100 gr. margarin, og tilsatt det i bakebollen. Rørte smøret og kjeksen sammen, og la det over i en smurt kakeform (24 cm).


Så miksa æ sammen Tine kremost naturell og melisen til en luftig masse. Videre piska æ krem av kremfløte og sukker, og tilsatt halvparten av den stivpiska kremmen i bollen med kremost og melis forsiktig. Så smurte æ massen over kaka, og knuste litt kjeksbiter for å strø på toppen.Satt den i kjøleskapet i 30 min.

Mens den stod i kjøleskapet lagde æ sjokolademousse i henhold til pakkninga. Når moussen var ferdig, tilsatt æ på nytt litt knuste kjeksbita, og satt den i kjøleskapet i noen minutta.


Når kaka har stått i 30 min i kjøleskapet, kan sjokolademoussen smøres utover. Resten av den piska kremmen kan også smøres på toppen.


Så er det klart for pynting! Æ brukte bare en pose med oreostrø (kjøpt på Ica);


Når kaka er ferdigpynta skal den stå kjølig i ytterligere 1 time. Men for best resultat kan den gjerne stå lengre. 

Voilá! 

- Line

Morsdag

Da var vi kommet til den dagen i året, der mødrene står i fokus. Har mange æ gjerne kunne gratulert med dagen, men æ kjøre "ingen nevnt, ingen glemt". Dåkker vet svært godt kæm dåkker er <3 Den æ såklart må skrive litt om idag, er mammaen min. Selv om ho fikk kake, gave og blomster allerede i går, så er det viktig å gjøre litt stas på dagen. En god klem er nok på toppen av det hele viktigst å gi! 


.. Gratulere så mye med morsdagen! Håpe dagen så langt har vært fin, og at resten av dagen fortsette slik. Husk at æ bare er en telefon unna, når æ tar med mæ kofferten å reise! Superglad i dæ <3 

Klem fra LineInnkjøp - Casa interiørparty

1. lysholder x 2 - 49,- pr stk. 2. henge hjerter x 2 - 129,-

I tillegg til de her, bestilte æ verdens fineste koppa. Dem var desverre utsolgt atm, så dem kommer ikke før litt seinere. Da blir dem selvsagt visst frem på bloggen! Gikk ikke akkurat amokk den her gangen, men det er nok fordi æ handla litt smått når vi var på party i november. Æ er i allefall godt fornøyd med tingan, og glede mæ til å innrede i leiligheta i Sandefjord (.. hvis æ får lov ;-).

Måtte ta kveldsstellet, samtidig som blogging, og nu er æ endelig på plass i senga. Blir nok å lese litt Billy før øyan glir igjen. God natt, alle sammen!

- Line Baking med lillebror

Hadde litt behov for å legge bloggen til sides idag, men tenkte at æ måtte dele et typisk "idag har æ gjort ditt og datt"-innlegg før æ hoppe i seng. Første dagen i praksis gikk kjempebra, og imårra starte vi sånn smått med undervisning. Gikk greit å stå opp imårrest, og det skyldes nok at æ har stått opp til jobb mange av dagan etter jul. Trur nok at de her to uken kommer til å gå kjempefort, og plutselig er æ i Sandefjord med guttan mine igjen. <3 Can't wait.. 

Etter praksis var det middag, og en liten powernap på sofaen. Rundt halv åtte begynte æ og lillebror å bake ost- og skinkehorn. Naam, dem var kjempegod! Imårra skal æ i allefall ha et godt lager med mat med på jobb, for det var en mangelvare idag. Haha! Hahaha, gud vi er fin! 

Nu skal æ straks hoppe i seng. Må vel bare vente litt til på at hornan skal bli passelig kald .. Natta da!
- Line 

Lene & Line

Hadde det kjempegøy i går, og etter noen tima hos Lene, bestemte vi oss for å dra videre til Kristine. Fikk med oss Karoline H,  og hos Kristine var også Marit og Karoline. Tok faktisk ingen bilda etter at vi dro fra Lene, men tenkte å vise et lite utvalg av dem vi tok før vi dro. Haha! 


Cute? Yes. 

Haha, don't ask. Var skikkelig deilig å sove leenge idag, selvom æ våkna med litt hodepina. Blir nok sikkert å prioritere en powernap i løpet av ettermiddagen, for det kjenne æ at æ treng. Æ er atm veldig glad for at æ ikke har jobb imårra (foreløpig). Vil bare sove til æ våkne, jobbe med skole og ellers bare slappe av. Skikkelig normal dagen-derpå følelse for mange, vil æ tru. 

Nu skal æ lese litt på pel, så er det vel plutselig middag. Zzznakkes!
- Line
 

hits