2011

1. juledag i bilder

Her kommer litt bilda fra dagen idag. Den lille powernapen min i formiddag, ble på over 2 tima, og æ var en smule forvirra når æ våkna. Hihi :-) Til middag spiste vi gårdagens resta, nåkka som betydde pølsa og potet for min del. Ribba har aldri falt i smak hos mæ, så julematen er ikke en så veldig stor del av julefeiringa mi! På nyttårsaften, blir det derimot pinnekjøtt, og da skal æ kombinere det med pølsa! :-D


1. juledag-frokosten er himmelsk <3 


Brødrene mine! 

Rubiks kube-løsning på youtube. Pappa fikk i gave fra mæ, så hele familien har blitt oppslukt i å klare den. Alle utenom mæ - for æ vet at tålmodigheten ikke strekk til .. 


Etter middag spilte vi to runda med Trivial Pursuit team. Storebror, onkel og pappa var på det ene laget, og mamma, lillebror og æ på det andre. Etter to spilte runda var stillinga 1-1, og vi avslutta med det. 

Har akkurat kommet hjem nesten, og skal se på "Hodejegerne" med Vegard og Vegard Brun nu. Blir nok å slukne når filmen er ferdig, og imårra er det siste fridag før æ skal på jobb i to daga. Tenk at det bare er 11 daga til vi skal ut av leiligheta. Pjuh, mye å gjøre fremover. Ha en fin kveld, alle sammen!

- Line 

 

 

GOD JUL!

Er bare innom for å ønske alle en riktig god jul <3 sitt på stuegulvet med go'skjorta på, nrk på tven og skal pakke inn de siste julegavan. Herlig julemårra så langt, og guttan sover enda :-)

Lys har æ også tent, og med standard-juleprogram kommer vel julestemninga krypanes. Aah, jula gir skikkelig ro i kroppen min.
Ser frem til resten av dagen, og håpe julenissen har vært med en liten julestrømpe til mæ :-)

- Line

Lillejulaften

Tenk at det er lillejulaften allerede. De siste dagan har gått i ett, og har bestått i masse jobb, litt sosialt liv og masse familietid. Har hoppa i seng rundt klokka 11 hver kveld, og har sovna momentant alle dagan. Den her uka har inneholdt litt for lite tima, trur æ. Igår kveld lagde æ oreokaka igjen, som æ tok med på jobb. Ble kjempefornøyd med resultatet, og æ trur den falt i smak hos dem på jobb også.

Klare ikke å skjønne at det er julaften imårra, og den fine julestemninga som æ hadde i begynnelsen av desember, er helt borte. Desverre. MEN - julekjolen heng klar, og æ ser selvsagt frem til dagen imårra. Glede mæ til å legge ut ordentlig outfit imårra, og håpe det blir sånn som æ har tenkt.

Dagen min imårra starte først med tv - og selvfølgelig "Tre nøtter til Askepott" og "Reisen til julestjernen". Hvis været er sånn rimelig bra imårra, skal æ og pappa på kirkegården å tenne lys for bestemor og bestefar. Deretter blir det å dra hjem igjen for å ordne mæ klar til julemiddagen og gaveåpninga. :-)

Håpe alle sammen får en kjempefin jul!

Idag fikk vi vite at leiligheta kan overtas i midten av januar, så da blir æ med andre ord i Nord frem til midten av februar. Da er også del 1 av andre praksisperiode gjennomført, iik. Plutselig står eksamen for dør. I romjula/på nyåret skal æ begynne å bestille billetta, sånn at dem er klar i god tid!

Snakkes i mårra, alle søte!
- Line

Dagens BURSDAGSBARN(!)

Nu begynne det å bli ei stund sida sist æ har hedra et bursdagsbarn på bloggen, og idag er æ pent nødt! Storebror har nemlig bursdag idag, og fylle 23 år :-D

Her kommer mange grunna til å hylle han på bloggen min;


Han er alltid så snill å hjelpe til med dekkan på Vectussen min. Ja, det er litt av hannes kropp du ser!

Han har flydd i helikopter! Vi kan se på det som en tidlig bursdagsgave fra mæ .. Hell yeah! Æ torte dessverre ikke være med, angre som en hund..

Han elske sankthans, og ikke minst å tenne bål! (Kroppsspråket fortell kanskje det stikk motsatte?)

Han syns æ er flink å bake! ...Helt sant :-))


Han er VELDIG glad i å drikke .. Sant Jørn? ;-)


Han er VELDIG stolt over klokka si ..


.......

Hahahahhaa, æ måtte bare!

Gratulere så mye med dagen, storebror. Håpe du får en fin dag, og at du like gaven i fra mæ :-D (.. Det er en myk pakke). Æ er kjempeglad i dæ, og æ vet at det er gjensidig! 

- Line aka lil'sis.

Gi-bort-aksjon 2011

Når æ var på en av matbutikkan her i byen, datt æ borti en "plakat" med informasjon om "Gi-bort-aksjon 2011". Det hele går ut på å glede andre ved å kjøpe en gave, som kan leveres hos blant anna Thon Hotell her i Hammerfest. Når pakken er ferdig pakka inn, treng du bare å merke den med kjønn og alder. Gaven må leveres innen 18. desember!

Fikk med en gang lyst å finne nåkka fint å gi, og kjøpte en til begge kjønn. Siden ungan bør sitte igjen med fine minna rundt jula, var det også dem æ valgte å kjøpe gave til. Håpe gavan fall i smak hos dem som får dem, nåkka æ også trur at dem gjør!

I sånne her tilfella treng man jo ikke gi kjempedyre gava, men gava som man trur en person kommer til å bli glad for. Dessuten vil kanskje det meste være til stor glede for nån.

Prøvde å søke på google om aksjon blir holdt flere steda, men fant ingenting om det. Hvis du føle for å gjøre en god gjerning, kan jo det her være løsninga? :-)

Julekonsert

Har akkurat levert norskoppgaven, og føle mæ hundre kilo lettere. Skal virkelig prøve å ikke utsette ting til siste slutt neste gang. Selv om æ vet at det det garantert ikke går som æ først planlegg. Hihi :-)

Når æ ikke har skrevet på norskoppgaven, har æ vært i felt4 på middag eller i kirka på julekonsert. Det var utrulig koselig med litt live julemusikk, aah! Tenk at julaften er rett rundt hjørne, og at vi snart ønske 2012 velkommen. 

Det blir forresten ingenting av en "juleheader", siden ingen av bildan av bare mæ var brukanes. Typisk! Dåkker får klare dåkker med litt julerød skrift ;-) Skal hoppe i seng snart, skal opp så tidlig som 05.45 imårra, og på jobb 07.30. Umenneskelig? Yes, I know. Men det blir peng av det, og det treng æ massevis av. Hoho. Etter jobb blir det i allefall julebakst med mamma, og forhåpentligvis får æ en liten smakebit av deigen. Namminam.

- Line

Kunne du tenke dæ å hjelpe?

Hadde blitt kjempeglad hvis du tok dæ tid til å skrive under her (<- Link) Underskriftskampanjen er starta for at behandlingstilbudet ved MS-senteret i Hakadal skal bevares. Har tidligere skrevet om at pappa har vært der, og ønske så inderlig at tilbudet ikke skal forsvinne. For pappa sin del, og alle andre som er rammet av MS.
Det har til nu blitt registrert 1695 underskrifte, men æ hadde blitt sjeleglad om leseran mine hadde bidratt til enda flere .. Takk på forhånd :-)

Trykk her (<- Link) ! Det er kjempeenkelt å delta :-)Farsdagsgave

Etter middag idag ble vi servert både gulrotkaka og ostekaka - to av mine favoritta(!) Smakte som vanlig himmelsk, og æ kan vel godt kalle mæ et kakemenneske. Naam, må nok hive innpå et stykke til i kveld under Robinson. Pappa fikk overlevert farsdagsgaven fra mæ, og ble godt fornøyd med det. Han hadde allerede skrapt 6 lodd, og fått gevinst, så trur nok dagen har vært vellykka. Pappa er faktisk en av de vanskeligste å handle gave til (.. ikke for å fornærme altså;-), og det endte med at han fikk en boks med løsvekt nøtter og doc hos mæ.


Kanskje litt kjedelig gave, men det er tross alt jul om 1 måned - og det kan bli nokså tungt å hoste opp en idè til den gaven ;-)

Imårra må første utkast av norskinnleveringa skrives ferdig, og leveres - så selvom "Skjønnhetsuka" offesielt er i gang da, blir nok første delen av dagen prega av litt skolearbeid. Første skritt i "Skjønnhetsuka" vil handle om to forskjellige bodyscrubs .. så stay tuned!


Ikke lenge igjen til søndagens standardprogram er på skjermen nu, så æ skal straks fyke ut av døra. Håpe alle sammen har hatt ei fin helg, og at "Skjønnhetsuka" vil falle i smak hos flere. (Kanskje det vil trigge til litt kommentara????) :-)Engasjert til tusen

Starta som sagt dagen med jobb. På jobb kunne dem fortelle at hele datasystemet lå nede .. vi kunne med andre ord ikke gjør stort anna enn å levere ut pakka. Når systeman ikke fungere må vi også leite på hver eneste pakke, så når klokka begynte å nærme sæ halv to, var æ utslitt. Ble utrulig mye ekstra arbeid, og hodet fungerte til slutt ikke sånn som det skulle.


Gammelt bilde. Sjokkert? Neppe.

Lagde taco til middag idag, siden det er simpelt og veldig godt. Når vi hadde spist så vi den nyeste episoden av Supernatural - absolutt ikke like bra som forrige episode. Creepy ;o Etter middag slappa vi av på sofaen, og Vegard satt sæ med Sims 3. Klokka 19 dro æ i flerbrukshallen for å se lillebror & co sin innebandykamp. Dem spilte rååbra, og selvom resultatet endte med uavgjort - fikk lillebror med sæ en scoring hjem(!) Det var utrulig gøy. En engasjert Lemikafamilie skremte (mest sannsynlig) vekk både publikum og spillera. Haha, neida .. det var ikke så drøyt. Frykta ei stund at æ og storebror skulle bli utvist som tilskuera.

Nu skal æ kose mæ med en film. Imårra hadde æ store planer om å hoppe opp på trimsykkelen, men siden det er farsdag - ser æ ikke helt vitsen. Mamma har i allefall bakt to kake, så det blir nok en skikkelig kaloririk søndag. Æ glede mæ ;-)Beauty as you see it, beauty as you feel it, beauty as you know it ..

Tenkte å gi dåkker et innlegg som faktisk ikke bare er fra en overfladisk verden. For æ har innsett at bloggen min er ganske overfladisk - dåkker får ikke ta del i alle aspekt ved livet mitt, men det er også kanskje like greit. En distanse mellom bloggen og mæ sjøl, trur æ bare vil være sunt i lengden.

Overskrifta har æ tenkt på ei stund, for det er faktisk mange måta å være nydelig på. Førsteinntrykket som andre får av en person, har veldig mye å si for kordan mening man gjør sæ opp om en person. Det du ser i speilet, treng ikke nødvendigvis være helt perfekt i dine øya alle daga, men det som er viktig å tenke på - er at det du ser og føle ikke nødvendigvis er det samme som andre tenke om dæ. Skjønnhet kommer i så utrulig mange forma, og hvis man utstråle en god selvfølelse, vil det smitte over på andre.

Vi menneska (.. Jente spesielt) er veldig opptatt av å ta sæ bra ut, og ikke vise 'dårlige' side ved oss sjøl. Prøvde å ta portrett-bilde av mæ sjøl, for å vise "mitt sanne jeg". Var jammen ikke mange bilda æ var fornøyd med, og det frista minimalt å legge det ut. For det kan oftest være enklest å gjemme sæ bak en fasade der man redigere litt bilda eller sminke sæ litt ekstra for å føle sæ bedre. Hvorfor det egentlig? Vi er jo alle forskjellig.


Men grunnen er jo egentlig enkel. Verden rundt oss er ikke anna enn full av dritt. Retusjering av bilda er en hverdag som prege (nesten) alle moteblad, ukeblad .. whatever. Presset for å "se perfekt ut" er blitt mye større, og derfor blir det som er bak fasaden skummelt. 

Poenget bak det her innlegget er egentlig bare å belyse et tema som er en del av mange sin hverdag. Æ har ikke store problemer med det her sjøl, og gjemme mæ ikke bak en fasade av redigering og sminke. Selvfølgelig legg æ helst ut bilda som æ sjøl er fornøyd med, men mine "skavanker" (som mange like å kalle det..), har æ godtatt og æ forstår at ikke alle kan ha en kvisefri- og solbrun hud.


Kjøpte smykket på Mallorca i sommer, og æ elske det. 

Min oppfordring;
"I love you just the way you are"
.. Til en eller flere som betyr nåkka for dæ. Det vil garantert gjøre dagen demmes mye bedre!

 
Knekkebrød oppskrift ++

Oppskrift og "How to":

Du trenger:

2 dl. av:
- Grov sammalt rug
- Lettkokte havregryn
- Havrekli
- Sesamfrø
- Linfrø
- Kruskakli

Tilsett deretter:
- 2 ts. salt
- 7 dl. vann

 

Bland sammen det tørre, og tilsett deretter vann. Sett ovnen på 180 grader. Smør "deigen" utover to stekebrett, som er dekket med bakepapir. Stek knekkebrødene i ca. 45 min (Kan steke begge samtidig. Bare bytt plassering etter halv tid) Tørkes deretter i ca. 30 min. på 100 grader. (Gjerne med ovnsdøren på gløtt)- Interessert i den andre oppskrifta også?Dagens BURSDAGSBARN(!)

.. Er den her kjekke gutten!


Lillebror blir nemlig 15år idag! Gratulere så mye med dagen, Rune. Håpe dagen din blir bra, og at gavan fall i smak. Fin blå genser, forresten ;-) 

Hjertehjertehjerte.Oreokake; steg for steg

Idag har æ for første gang prøvd mæ på Oreokake, og æ ble veldig fornøyd med resultatet (utseendemessig i allefall)! Smaksprøve får æ forhåpentligvis før den skal serveres imårra.

Du trenger:
- Ca. 450 gr. Oreokjeks (3 pk.)
- 100 gr. smeltet smør
- 2 pk. Tine naturell
- 2,5 dl. melis
- 3,5 dl. kremfløte
- 2,5 ss sukker
- 1 pose sjokolademousse (Toro)
- 3 dl. melk til moussenHow to:

Først knuste æ to pakker med oreokjeks i en pose, og helte disse i en bakebolle. Smeltet deretter 100 gr. margarin, og tilsatt det i bakebollen. Rørte smøret og kjeksen sammen, og la det over i en smurt kakeform (24 cm).


Så miksa æ sammen Tine kremost naturell og melisen til en luftig masse. Videre piska æ krem av kremfløte og sukker, og tilsatt halvparten av den stivpiska kremmen i bollen med kremost og melis forsiktig. Så smurte æ massen over kaka, og knuste litt kjeksbiter for å strø på toppen.Satt den i kjøleskapet i 30 min.

Mens den stod i kjøleskapet lagde æ sjokolademousse i henhold til pakkninga. Når moussen var ferdig, tilsatt æ på nytt litt knuste kjeksbita, og satt den i kjøleskapet i noen minutta.


Når kaka har stått i 30 min i kjøleskapet, kan sjokolademoussen smøres utover. Resten av den piska kremmen kan også smøres på toppen.


Så er det klart for pynting! Æ brukte bare en pose med oreostrø (kjøpt på Ica);


Når kaka er ferdigpynta skal den stå kjølig i ytterligere 1 time. Men for best resultat kan den gjerne stå lengre.

Voilá! Glede mæ vilt til å smake, og håpe den matche utseende :-) 

Dagens BURSDAGSBARN(!)

Leenge siden æ har posta "dagens bursdagsbarn", men håpe og trur at vedkomne ikke har nåkka i mot å havne på bloggen min (..igjen) ;-) Idag har nemlig Lene bursdag, og blir hele 21 år. Herreguuud tida flyg! Heiv mæ med et lite spleiselag på bursdagsgaven hennes, og den falt heldigvis i smak.
Nån bilda av opplevelsa vi har hatt ilag, såå langt. Vi har kjent hverandre så lenge æ kan huske, å ser frem til maaange flere år som venninne. Æ sett utrulig stor pris på dæ, og er veldig glad for at du alltid stille opp om det er nåkka. Håpe dagen din idag blir kjempefin, og at feiringa på lørdag blir historisk! 

Såååååglad i dæ, Wiido0 <3

Hugs and kisses,
Dagens BURSDAGSBARN(!)

God mårn alle sammen!

Kvelden igår ble avslutta på en helt anna måte enn æ hadde tenkt. Når æ og Lene var kommet oss inn, slo hodepina til. Knaska i mæ to paracept, men skjønte fort at dem ikke hadde nåkka virkning. Så det endte med at æ kjørte Lene hjem, etter at vi hadde handla oss Esso-burgers. Lå på sofaen i en halvtimes tid med skikkelig smerte, å bestemte mæ for å legge mæ. Trødde i mæ en tabelett til, i håp om at den skulle kurere mæ. Æ sovna ganske fort, og våkna i løpet av kveld/natta, og allerede da hadde den verste hodepina gitt sæ. Heldigvis.

 

OVER TIL DET Æ EGENTLIG SKULLE SI;Idag er det 5. juni nåkka som betyr at PAPPA har bursdag :-D
Gratulere så mye med 49 års <- dagen! Håpe du får en fin dag, og at du blir fornøyd med gavan ;-)

Glad i dæ <3

Klem,

photoshoot

Da har æ og Lene akkurat sett igjennom en haug med bilda som vi har tatt idag. Ble en meget proffesjonell photoshoot, og vi sletta NESTEN INGEN bilda ;-) Hahaha!

Vi hadde det i allefall syyykt gøy, til tross for myyyyye vind og regn innimellom. Kos dåkker med et utvalg av bilda, vi vet vi er HOTHOTHOT!


Konfirmasjonsdagen

Idag ble lillebror konfirmert, og det har vært en utrulig koselig dag lammi familie og venna. Har _BARE_ tatt 300 bilda den her helga, og har allerede overført dem til to pc'a(merk: mamma og pappa sin). Batteriet gikk selvsagt tomt før æ rakk å overføre dem til min egen, så bilda og slikt får komme imårra. Nån av bildan er lagt ut på facebook, så nån får sikkert en sneak peak der. Det har vært en lang dag, og nu er det som kan pakkes pakka. For imårra skal æ nemlig innover til Alta, på samlingsuka. Pjuh. Kjenne at det skal bli godt å finne senga, om ikke så veldig lenge.

Håpe alle har hatt en fin dag(!)

101 år!

(Bilde fra 1997)


Gratulere så mye med dagen, Oldemor. Håpe du får en fin dag på sykehjemmet! No er det 2 år siden æ så dæ sist, men til sommeren sees vi igjen, når vi tar turen til Senja. Det glede æ mæ til :-) 

Som hundreogenåring blir du nok ikke å lese det her, men du får en hyllest på bloggen min uansett.

Æ og resten av gjengen er veldig glad i dæ <3

Videoblogg; prank på lillebror

 

 

Bulgaria

Oppdatering fra Bulgaria;

Det meste vil bli oppdatert på den andre bloggen, men føle at det er naturlig å skrive litt her inne også. Pappa ble undersøkt kl. 9 imårrest, og fikk beskjed om at det ble nytt inngrep i ettermiddag. Bare to tima etterpå ble han henta, og klargjort til 'operasjon'. 12.30 var inngrepet gjennomført, og den her gangen var det en anna lege som ga god informasjon underveis. Har snakka litt med mamma på msn i ettermiddag, og ho kunne fortelle at pappa er litt varmere i føttern igjen, sånn som han følte det forrige gang også. Nu håpe vi bare at det forhold sæ sånn.. :-) Det er enda litt tidlig å si om 'operasjon' vil bedre hverdagen til pappa, men det kommer vi tilbake til etterhvert. Imårra formiddag blir han skrevet ut av sykehuset, og til den tid har det sikkert skjedd litt med kroppen hannes. Vi håpe det!

For å lese mer om sykdommen og behandlinga, kan dåkker besøke den andre bloggen.

 

Gledelig nyhet

Fikk melding fra mamma imårrest om at den første undersøkelsen var unnagjort - ultralyd, der resultatet var NYTT inngrep. Det var det vi alle håpa på, siden mye av fremgangen fra forrige behandling har gått en del tilbake. Klokka 11 fikk æ melding igjen om at han da var klar for 'operasjon', nåkka som betyr at det har gått svært fort i svingan der nede.

Nu håpe vi bare at det hjelpe, sånn at pappa sin hverdag kan bli myye bedre. Krysse alt av fingra og tær, og håpe på et positivt resultat.

Den andre bloggen blir oppdatert jevnlig.

 Bulgaria

 

Liten oppdatering på den andre bloggen, bare.

 

Avreisedag

No begynne det å bli ei stund sida æ våkna, og har likevel ikke vært særlig produktiv. Har skrevet litt på praksisoppgaven i norsk, men ikke på langt nær så mye som æ burde gjort. OG no er det jo bare 11 daga igjen til 3 innleveringe skal inn, så det begynne jo å haste LITT. Gah, trur æ er født stressa. Neeida, skal prøve å få sendt inn praksisoppgaven i norsk i løpet av mårradagen, så har æ i grunn god oversikt.

 


 

Idag reise mamma og pappa til Bulgaria(!) De neste dagan blir spennanes, og vi HÅPE FOR ALL DEL at blodåren til han pappa er tett, sånn at det blir nytt inngrep. Hadde vært så utrulig fortjent om han kunne fått sæ en ordentlig opptur no, så vi krysse alle fingra og tær.

Følg den andre bloggen, for oppdatering. Skal prøve å oppdatere daglig, sånn at dem som er interessert i å lese, kan gjøre det.

Follow us :-)Bulgariatur!!

Da er det avklart;

Pappa og mamma reise til Bulgaria for kontroll den 4.april. Oppdatering på den andre bloggen(!) videre.

(I høyre marg på line.lemika.net, kan du trykke på kategorien "pappa + bulgaria" for å lese mer ..)

Kryss fingran, alle sammen :-)

Dagens BURSDAGSBARN(!)

Mamma :-)Gratulere så myye med dagen. Håpe du får en fin dag. Glad i dæ <3

Velkommen til min blogg!

ENDELIG(!)

Da var æ (som alle andre) begynt å blogge her. Header til bloggen kommer når æ finn ut kordan æ fikse det.

Blir fortsatt å oppdatere den andre bloggen, av og til. I hvert fall når det kommer til blogging om Pappa, MS og Bulgaria.

 

Som sagt;

stay tuned :-)

hits