A fresh start


07.01.2016 kl.20:02 i kategorien Blogg

Hei!

Etter et år borte fra bloggverden, begynte det å klø i fingran mine igjen. Æ har blitt mer og mer redd for at min evne til å skrive ville forsvinne, og bestemte mæ for å gjøre noe med det. Med store ønska om å skrive ei bok i fremtida (.. om ca. 20 år:)), er det viktig å holde skrivekunnskapene vedlike frem til da. Ka er vel bedre enn å børste støv av bloggen da? 

Æ har bestemt mæ for å være en ærligere versjon av mæ sjøl. Vi menneska har ikke godt av å kaste glans over livet, når det butte i mot. Det er alt for mye fokus på det perfekte liv, og det ønske æ å gjøre noe med. Likevel har det tatt tid å komme hit.. Æ har lenge tenkt, ønska og følt for å bare være ærlig - men så har æ feiga ut i frykt for ka ANDRE skal tenke om mæ. For hvis æ ikke fortell, så kan du aldri vite at æ har en lidelse som siden 2009 har vært en del av hverdagen min. Det skal sies at æ håndtere lidelsen min MYE bedre idag, enn æ gjorde for 7 år siden. Æ har blitt kjent med mæ sjøl på en annen måte, og æ tar mine forhåndsregler slik at hverdagen skal bli best mulig.

I 2009 fikk æ "diagnosen" IBS (Irritabel tarm).

Det har vært noen år med mye frustrasjon og irritasjon (hehehe, bokstavelig talt :D), men hverdagen har sakte - men sikkert, blitt enklere å forstå sæ på. Heldigvis finnes det noe så fantastisk som internett, som gjør at man kan bli litt klokere på det meste. Våren 2015 oppdaga æ lavfodmap-dietten, og det åpna øyan mine for en ny verden. Plutselig visste det sæ at æ kunne spise mæ (bortimot) frisk. Det handla bare om å kutte ut enkelte matvarer og bruke mye mer tid på kjøkkenet.. For lets face it, det tar tid å tilberede diettmat!! Når sommeren kom, var det automatisk diettstopp, og høsten har gått uten noe form for lavfodmap. Likevel vet æ at om mine dårlige daga plutselig skulle melde sin ankomst, så har æ løsninga i løpet av bare noen dager.

Nu skal det sies at æ ikke er ute etter noe sympati, men kun en liten bit av forståelse. Når man tørr å ta steget mot ærlighet, blir det også automatisk enklere å leve med en lidelse. På bloggen min skal det hverken sytes, klages eller plages over det faktum at æ har IBS, men nu når "katta er ute av sekken" gir æ mæ sjøl en klapp på skuldra og ser frem mot en friskere hverdag. Æ har i hvert fall lært en ting på veien; vi har alle menneska noe som vi "slit" med. Noen ting er synlig, andre ikke - man bør likevel møte alle sammen med respekt og vise forståelse for at noen dager kan være dårligere enn andre. 

Med de kloke ordan, gjenstår det bare å ønske dåkker alle et godt nyttår! 

4 kommentarer

Guro

07.01.2016 kl.20:58

Tøffe Line❤️ Kloke ord fra dæ, igjen! 😘 Fortsett å skrive, du e så flink!! Klem

16.01.2016 kl.15:21

Så fint at du skriv igjen Linemor☺

Line Lemika

16.01.2016 kl.22:16

Guro: Takk for fine ord, godeste Guro <3 Klem :*

Line Lemika

16.01.2016 kl.22:17

Anonym: Takk, æ er helt enig :-)

Skriv en ny kommentar

hits